Visoko je obavijeno tugom nakon vijesti da je u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, u slijetanju "Passata" u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog.

Predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić, navodi da a je do nesreće došlo oko 02.40h.

Admin M. (27) iz Visokog nesreća 0

- Došlo je do slijetanja sa puta u rijeku Lašvu putničkog vozila "Passat", registarskih tablica Slovenije. Tom prilikom, u vozilu je smrtno stradao A.M., dok su I.K. (27) i T.T. (28) zadobili tjelesne povrede - precizirao je Hodžić.

Povrijeđeni su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Busovača, prevezeni u JU Kantonalnu bolnicu Zenica.

Admin M. (27) iz Visokog nesreća 0

Admin M. (27) iz Visokog nesreća 0

Kako piše Avaz, saputnici iz "Passata" uspjeli su se spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, navodno, iskočiti. Mešutim, poginuli 27-godišnjak je ostao u vozilu i poginuo je na licu mjesta.

U policiji nisu mogli potvrditi navode da su se mladići vraćali iz večernjeg provoda kući u Visoko.

POVEZANO
Alen Begović objava 0BRAT POGINULOG MLADIĆA: "Recite nam, koliko još života treba da se ugasi??" (FOTO)

- U saradnji sa nadležnim Tužilaštvom, uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedene nezgode - zaključio je Hodžić.

Admin M. (27) iz Visokog nesreća 0

Admin M. (27) iz Visokog nesreća 0

Ova nesreća u potpunosti ima identičan scenario kao i tragedija koja se dogodila prije tri godine, kada su poginula tri mladića iz Zenice.

Podsjetimo, tog februara prije više od tri godine mladići iz Zenice bili su u provodu. Vraćajući se kući za Zenicu, sletjeli su sa "Audijem" u rijeku Lašvu kojim je upravljao Amar Kozlić iz Nemile. Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića su pronađena, a tijelo Kozlića do danas nije pronađeno.

POVEZANO
Alija Kozlić nesreća Lašva 1PROŠLE SU SKORO TRI GODINE OD NESREĆE: Kozlići nisu izgubili nadu, iako Amar još nije nađen...