Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) su uz pomoć ronilaca zeničkog Ministarstva unutrašnjih poslova u jezeru Zanasovići kod Bugojna pronašli i izvukli na obalu automobil Alfa Romeo, u kojem je pronađeno tijelo 30-godišnjeg Ajdina Ćese iz Bugojna.

Prema informacijama iz policije, u srijedu oko 20 sati Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je istog dana oko 7 sati ujutro u vještačko jezero Zanasovići pod nepoznatim okolnostima sletio automobil, u kojem se nalazio Ćeso.

POTRAGA. Odmah nakon prijave, policija je izašla na mjesto događaja, te prikupljala informacije i organizirala ekipu za pretragu jezera, kako bi se pronašlo vozilo i tijelo stradalog mladića.

Policajci su, kako se doznaje, pretraživali teren tražeći mjesto sa kojeg je vozilo sletjelo, dok su ronioci pretraživali jezero.

Napokon, automobil je pronađen, te izvučen na obalu, zajedno s tijelom 30-godišnjaka.

Navodno je Ćeso u automobilu bio s maloljetnom djevojkom (17), kada je Alfa Romeo, iz još neutvrđenih razloga, sletio u jezero. Djevojka se nekako uspjela izvući iz automobila te isplivati na obalu, dok je Ćeso ostao najvjerovatnije zaglavljen u vozilu.

>>>>> NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Dvoje mladih smrtno stradalo u «Ladi» dok su na zadnjem sjedištu imali odnos

STOP POLICIJA Jezero Zanasovići Bugojno

Prema jednoj verziji priče, Ćeso i djevojka su sa još dva ili tri prijatelja oko pola pet ujutro bili u automobilu i pili. Navodno su htjeli ići kod Titove vile, ali se nisu mogli dogovoriti, te su stali kod jezera i nastavili piti.

Mještani navode kako su mladići vjerovatno izašli iz vozila i odmakli se, a Ćeso i djevojka su ostali unutra.

ZAROBLJEN U VOZILU? Nakon desetak minuta automobil je sletio u vodu, djevojka je uspjela isplivati, a Ćeso se nije mogao izvući iz vozila.

Nakon nesreće, svi su zajedno otišli s mjesta događaja i ništa nisu prijavili policiji. Međutim, roditelj jednog od mladića kojima je maloljetnica rekla šta se dogodilo, navečer je navodno pozvao policiju i ispričao šta se desilo.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK. Istraga traje...

Pročitajte još...

>>>>> TRAGEDIJA TOKOM INTIMNOGA ODNOSA: Djevojka (20) gledala kako joj momak (22) umire tokom sek*a

>>>>> POLICIJA OTKRILA UŽASNE DETALJE KAKO JE ČOVJEKA UBIO ROJ STRŠLJENOVA: "Nije imao šanse..."

(Doznajemo.com/BUG.ba)