Strašan požar koji je zahvatio neboder u centralnom dijelu Londona odnio je živote najmanje 6 ljudi, a veći broj je povrijeđenih, od kojih su neki u kritičnom stanju. Strahuje se da broj žrtava bude i veći.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Požar neboder London 2UŽAS U LONDONU, BROJE SE MRTVI I RANJENI: Ljudi zarobljeni u NEBODERU buktinji!

Pojavile su se i prve fotografije iz unutrašnjosti zgrade užasa, doduše iz njenog nižeg dijela, koji nije toliko stradao u ovoj katastrofi, kao viši spratovi.

Jedna od njih je zaista jeziva, pokazuje mrtvo tijelo jednog od stanara, koje pokriveno plahtom leži na dnu stepeništa, blizu dječijih igračaka....

Nije jasno da li je žrtva stradala tako što je pokušala da se spasi skokom kroz stubište, ili je došlo do trovanja dimom

Više od 200 vatrogasaca izašlo je na lice mjesta kako bi se borilo sa stihijom. Navodno niko nije preživio od onih koji su bili na najviša tri sprata.

Po nekim strahovanjima, moglo bi biti i 50 mrtvih, među onima koji su bili u zamci, nakon izbijanja požara, čiji uzrok tek treba biti utvrđen.

Neboder London požar 14/06/2017 1

Neboder London požar 14/06/2017 1

Neboder London požar 14/06/2017 1

Neboder London požar 14/06/2017 1

Neboder London požar 14/06/2017 1

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH potvrđeno je za Novinsku agenciju Patria (NAP) da nemaju zvaničnih informacija da su stradali bh. državljani u požaru koji je sinoć u centru Londona zahvatio jedan neboder, u kojem je živote izgubilo šest osoba, a desetci njih su povrijeđeni.

Grupa državljana BiH koji žive u Londonu danas su izjavili za NAP da u zgradi koju je sa utorka na srijedu zahvatio požar stanuje i porodica porijeklom iz BiH, ali je ubrzo otkriveno da su bh. državljani koji su živjeli u toj zgradi, majka i njen sin, preminuli ranije usljed teških bolesti, a u njihov stan uselili su se drugi stanari.