Tri su osobe poginule, a tri su zadobile teške povrede u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, dogodila u subotu oko 08:05 sati na Jadranskoj magistrali, na predjelu kod Sibinja Krmpotskog u blizini Senja.

Nesreća se dogodila kada je 68-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, krećući se u smjeru Senja prešao na suprotnu stranu kolnika te je udario izravno u osobno vozilo marke VW Polo, italijanskih nacionalnih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće, uz spomenutog 68-godišnjeg vozača, poginule su i dvije putnice iz vozila, starosti 70 i 93 godine. Zbog zadobivenih teških ozljeda, troje talijanskih državljana iz Pola prevezeni su u KBC Rijeka radi pružanja medicinske pomoći.

Prema primorsko-goranskoj policiji, došlo je do frontalnog sudara između Opela Astre riječkih oznaka i Volkswagen Pola italijanskih registarskih oznaka, a smrtno su stradali hrvatski državljani koji su bili u Astri, dvije ženske i jedna muška osoba.

U KBC na Sušaku, gdje su unesrećeni prevezeni nakon nesreće, naveli su da je jedna osoba, italijanski državljanin, u životnoj opasnosti te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, dok je dvoje italijanskih državljana također hospitalizirano s teškim tjelesnim povredama, odnosno višestrukim prelomima, ali, srećom, izvan su životne opasnosti, javlja Jutarnji.hr.

Nesreća Hrvatska 29/08/20b

Nesreća se dogodila pred zavoj nakon ravnog dijela magistrale, između Kozice i Smokvice. Prema neslužbenim informacijama, Opel i Polo najvjerovatnije su se sudarili usred preticanja, ali to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Uz policiju i hitnu pomoć, unesrećenima su pomagali vatrogasci JVP Senj i DVD iz Novog Vinodolskog, a zbog nesreće, došlo je do zastoja u prometu i velikih kolona, budući da se promet odvijao jednom prometnom trakom.

Nesreća Hrvatska 29/08/20b

Prizori na mjestu nesreće bili su stravični. Putnici u Opel Astri poginuli su na mjestu događaja i interventne službe mogle su, nažalost, samo konstantirati njihovu smrt. Italijanski državljanin, za čiji se život bore u KBC na Sušaku, ima višestruke povrede i ishod je još uvijek neizvjestan.

Policija, za sada, ne otkriva tko je vozio i tko je prešao na suprotnu traku, no sudeći po viđenom, to bi najvjerovatnije mogla biti Opel Astra koja se kretala u smjeru Senja, dok je VW Polo dolazio sa suprotne strane.

POVEZANO
Nesreća Hrvatska 29/08/20aPreminule su tri osobe, hrvatski državljani: IMA MRTVIH U NESREĆI JUTROS na Jadranskoj magistrali