Irena Zlatković (29) i Veljko Radisavljević (33), koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, trebaju biti sahranjeni u utorak jedno pored drugog na groblju u Velikoj Plani.

Tijela mladih sinoć su stigla u rodni grad, a poginula djevojka, po želji porodice, treba biti sahranjena u vjenčanici.

Podsjetimo, mladi par nastradao je u subotu na putu između plaža Trsteno i Ploče u Crnoj Gori, kada su se sudarili s «golfom» mojkovačkih registracija.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Budva nesreća 16/07/2017TUGA U BUDVI: Poginuli mladić i djevojka. Uprkos dolasku Hitne pomoći povrede bile preteške

 

Nadežda Zlatković, Irenina mama, izjavila je za Kurir sljedeće:

- Verovatno je to sudbina bila da dobiju grobna mesta jedno pored drugog. Iz komunalnog preduzeća su nas pitali da li bi nam smetalo ako bi Veljko bio sahranjen u zasebnoj grobnici, ali pored Irene, a mi smo se složili sa time. Neka budu i na nebu, kao i na zemlji, zajedno - navodi potresena Nadežda.

Ona dodaje da su Irena i Veljko bili mjesec dana u vezi, ali da je ta ljubav bila veoma jaka.

- Imali su planove, ali život je nepredvidiv, ovo je težak i bolan način kraja života za nas. Razmišljala sam o mojoj Ireni i odlučila da je ne sahranimo u haljini, već u venčanici kakvu je ona želela, a koju nam je vlasnica prodavnice poklonila. Mi smo joj dali simboličnu sumu novca – zaključuje majka mlade studentkinje.

OBIČAJI. Od smrti do sahrane treba da prođe 24 sata i za to vrijeme umrlog, ako je u kući, čuva porodica. Staro vjerovanje kod Srba je i da Bog ne prima kod sebe one koje nisu vjenčani u zemaljskom životu.

Zato je bilo neophodno da se svim nevjenčanim umrlim na ruku stavi prsten – kao znak da su oni bili, makar prividno, vjenčani na zemlji.

Nerijetko se u Srbiji preminule mlade djevojke koje su bile neudane sahranjuju u vjenčanicama.

>>>>> LAKU NOĆ, TATA, I ĆAO MAMITA: Posljednje poruke Irene koja je stradala u stravičnoj nesreći u Budvi