Neki posvećeni kršćani/hrišćani na društvenim mrežama su izašli sa pričom da postoje jezive podudarnosti između sadašnje pandemije koronavirusa i proročanstva o kraju svijeta koje je izneseno u Bibliji, odnosno njenom Novom zavjetu, u završnoj knjizi Otkrovenja?!

Za one koje nisu upućeni, na tom mjestu se opisuje serija katastrofalnih događaja koji će opustošiti svijet kakvog ga poznajemo u njegovim posljednjim danima.

POVEZANO
ApokalipsaAPOKALIPSA: Koji su se predznaci Sudnjeg dana već obistinili?!

ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE. U pitanju su tzv. četiri jahača apokalipse, koja se često prepoznaju kao rat, kuga (zarazne bolesti), glad i smrt.

Sličnosti između trenutne pandemije i opisa iz Biblije za neke su toliko očite da su izašli sa tezama na društvenim mrežama po kojima mi sada već zapravo i živimo posljednje dane.

POVEZANO
Grad uništen apokalipsomOstvaruje se "proročanstvo" kompjutera iz 1973. godine: NAŠA CIVILIZACIJA NESTAJE 2040.?!

- Oni koji ne znaju ništa o Novom zavjetu ili o Armagedonu mogli bi pomisliti da su ovo posljednji dani, ali u stvarnosti to nije tako, izjavio je za Mako Jeff Keenley, teolog.

- U Otkrovenju se precizira da će glad, zemljotres i kuga pogoditi nekoliko mjesta na svijetu. To bi trebali biti jasni znaci otvaranja nebeskih vrata. Međutim, da li se to dogodilo? Ne, sve dok možete jednostavno disati. To nije Armagedon – tvrdi on.

POVEZANO
Iran napad 08/01/20Događaji u Iranu predznak su Sudnjeg dana DA LI JE ZAISTA POČELO OSTVARENJE PROROČANSTVA IZ BIBLIJE?

TEORIJE UROTE. Ova priča se pridružila brojnim drugim vezanim za koronavirus koji je ugrozio živote mnogih ljudi. Teorije uključuju i one po kojima je COVID-19 došao iz laboratorije, gdje je razvijan kao biološko oružje, kao i druge «teorije zavjere» po kojima je u pitanju urota, odnosno ljudskih ruku djelo.

POVEZANO
RTCG prilog koronavirusNEVJEROVATNO: Pogledajte TV prilog od prije 4 godine! "Kinezi su stvorili supervirus"