Jedan Dubrovčanin odlučio je s Dubrovačkim dnevnikom podijeliti iskustva koja je navodno doživio u svom stanu u Novoj Mokošici.

Naime, prema njegovoj priči, svjedočio je prisustvu duha. Kako navodi, radi se o starijoj sijedoj ženi, prosječne visine.

- Prvo je bilo nešto napisano na zidu, kao reklama, ležao sam na kauču, a televizija je bila ugašena. Mislio sam da je to možda od susjeda, ali nije bilo. Toliko me to prestrašilo da sam pojurio u sobu, prisjeća se ovaj čovjek, koji se nakon toga sat vremena skrivao ispod deke.

- U početku sam se baš prepao, ali onda sam se naviknuo. Dolazi kasno navečer i nestane ujutro, a dolazi samo kada sam doma sam. Kad sam je pitao zašto je baš tu, ona je odgovorila da joj se ovdje sviđa, nastavlja Dubrovčanin.

Prema njegovoj priči, duh se pojavljuje uvijek na istom mjestu u stanu, kraj okruglog stola, a ne želi ići u druge prostorije.

- Rekla je da mi čuva cvijeće dok me nema, opisuje muškarac koji većinu svog vremena provodi u drugoj državi, ali kad dođe duh ga počne gnjaviti s pričom o zdravoj prehrani.

- Barem nije zla, samo je dosadna, zaključuje on svoju priču. 

Rekao je da nema fotografiju, ali da je idući put kada se pojavi namjerava pokušati fotografirati kako bi dokazao da ona nije samo njegov plod mašte.