Autobus iz teške saobraćajne nesreće u Donjem Međurovu (Srbija) parkiran je odmah pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole «Mija Stanimirović».

Prema navodima profesora, đaci od dana nesreće kada je željeznička kompozicija udarila u autobus svakodnevno su suočeni sa stravičnim slikama autobusa, prepunog krvi.

- Djeca su bila vidno potresena prvog dana kada je autobus, pun krvi tu ostavljen, ali nažalost ta slika ih i dalje prati pošto drugog prolaza kada idu i vraćaju se iz škole nema, navode profesori iz ove škole, koji su željeli da ostanu anonimni.

POVEZANO
Željeznička autobuska nesreća Srbija 21/12/18bTRAGEDIJA U NIŠU: Majka kolabirala kad je čula za smrt svog 15-godišnjeg sina

Policija je na prostoru parkinga Elektronske industrije, ogradila jedan dio koji koristi za vozila kojim je napravljeno neko krivično djelo i ona tu stoje dokle god traje sudski postupak. Tako se i autobus iz stravične nesreće kod Donjeg Međurova našao na tom prostoru.

- Isti dan je autobus dovezen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu djeca svakodnevno igraju košarku, a kada je lijepo vrijeme tu se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja, ističu u školi.

Autobus ostaci pored škole 1

Ono na šta očito niko nije računao, to je da će djeca biti suočena sa stravičnim prizorom, a i na to da su mnogi đaci koji pohađaju školu «Mija Stanimirović»upravo iz Donjeg Međurova i okolnih sela.

- Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsjećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog dana našli u autobusu, izjavili su profesori koji su željeli da ostanu anonimni.

Iz škole još upozoravaju da je na taj način zatvoren jedini prelaz iz škole prema autobuskom stajalištu. Dodaju i da ovo upozorenje putem medija ne bi trebao biti jedini način njihove borbe, jer pojedina odjeljenja pripremaju peticiju.

POVEZANO
Željeznička autobuska nesreća Srbija 21/12/18aPolicajci u Nišu plaču dok izvlače žrtve: VOZAČA BUSA OD RODBINE ČUVA POLICIJA

(Doznajemo.com/Niške vesti)