Policija u Trogiru (Hrvatska), u ponedjeljak je oko 13.45 sati obavještena da se u stanu, u zgradi u Ulici kneza Trpimira u spomenutom gradu, nalazi beživotno žensko tijelo Asje B. T. (61).

Odmah su na mjesto događaja upućeni policajci koje je zvao, neslužbeno se doznaje, suprug preminule Asje Belas Tukić, 61-godišnje doktorice čije je tijelo pronađeno u stanu na posljednjem katu zgrade.

Utvrđeno je kako je žrtva usmrćena jednim ubodom nožem u leđa.

Ono što upućuje na to da je u pitanju nasilna smrt je rana u leđima, koja je uočena na beživotnom tijelu i za koju se odmah pretpostavilo da je nastala od uboda nožem koji je pronađen pored njenog tijela.

Navodno, Belas Tukić taj stan je iznajmljivala i u njega je u ponedjeljak došla kako bi ga očistila nakon odlaska gostiju i pripremila za "novu turu". U zgradi pedesetak metara udaljenoj od autobusnog kolodvora koja ima sedam stanova, njen stan od sedamdesetak kvadrata koji je dobila oporučno nakon smrti roditelja nalazio se na trećem katu.

61-godišnja doktorica bila je fizijatar reumatolog, zaposlena u splitskim Toplicama u Marmontovoj ulici, odnosno u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom.

Razgovarali smo u ponedjeljak s nekoliko zaposlenika Toplica i svi su redom bili u šoku kad su doznali za smrt omiljene liječnice.

– Ne mogu virovati, to je nemoguće. Uvik je bila susretljiva, kolege su je jako voljele, bila je besprijekorna. Za svakog je uvik našla vrimena kad je tribalo dati neki savjet, uvik je bila na usluzi pacijentima, spremna učiniti šta god triba... Užas, u šoku sam – izjavila je jedna od djelatnica splitskih Toplica.

Doznali smo da su se prije mjesec dana stanari zgrade dogovorili kako će urediti okoliš te da su tim povodom upriličili malu proslavu kojoj su prisustvovali i ona i suprug. Pripremila je palačinke i počastila svoje susjede.

Bila je, nastavlja naš sagovornik, druželjubiva, vesela, majka jedne kćerke i niko nije mogao slutiti da će završiti na takav način. S kime se družila i koji su bili motivi, navodno nasilne smrti, niko nije htio govoriti.

Jedino smo još doznali da u toj zgradi od sedam stanova četvero vlasnika iznajmljuje, te da su vrata stanova blindirana pa stanari koji žive u zgradi nisu ni mogli čuti šta se događalo u susjednom stanu i ko je ušao te počinio taj zločin.

(Doznajemo.com/Slobodna Dalmacija)