Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno s još nekoliko djevojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, za Blic je iznijela svoju priču...

Ona je za otkrila da ju je prvi put se*sualno zlostavljao Miroslav Mika Aleksić kad je imala 17 godina, a onda je uslijedio period pauze do 18. godine, kad se nasilje, prema njenim tvrdnjama, nastavilo ovako:

POVEZANO
Marinković Maca orange SKANDALMaca iznio jezive detalje: "Kad bih rekao ko sve zove glumice na kasting u 10, ne bi vam bilo dobro"

- Prije nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: "Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljat će. Neće se nikad zaustaviti". Nisam si*ovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano se*sualno uznemiravana. Šest godina sam šutjela, negirala, nikome nisam govorila, doslovno nikome. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: "Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće me spremiti za surovi svijet režisera, producenata". Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak...

O zlostavljanju u školi nije se pričalo, čak ni između drugarica.

POVEZANO
Mika Aleksić snimak 1Pojavio se snimak sa časa Mike Aleksića, pogledajte kako se obraćao djeci (VIDEO)

– Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo s djevojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obje, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna – navodi Iva Ilinčić i dodaje da je trpjela jer joj je grupa bila veoma važna. Kako sama priznaje, čak i nakon što je počelo zlostavljanje, neobjašnjivo, imala je povjerenje u Aleksića.

Navodi da je Aleksić "od malih nogu učio polaznike da se roditeljima ne priča o časovima, čak ni najboljoj drugarici, jer to je naša stvar".

– Sada sa 24 mislim da sam bila dio neke sekte, tada nisam to razumjela. Mislila sam da je to ne druga porodica, već naša proširena porodica – navodi Iva Ilinčić, koja je godinama o ovome šutjela, a odlučila je progovoriti o svom slučaju i prijaviti Miroslava Mike Aleksića, nakon što je to učinila njena kolegica Milena Radulović.

POVEZANO
Radulović - AleksićSinoć u Beogradu uhapšen srpski učitelj glume Mika Aleksić: GLUMICE GA OPTUŽILE ZA SI*OVANJE