Još jedna smrt jutros je rastužila BiH.

Nakon bolesti, s ovog svijeta otišao je Prof. Dr. Sead Jamakosmanović, kažu veliki ljekar, profesor i mnogo dobar čovjek.

Ovu vijest na svom profilu potvrdila je njegova kćerka sljedećim riječima:

- Moj babo se, jutros pred zoru, nakon dugih dana borbe u kojima je bio okružen brigom svojih kolega i učenika, vratio svom Gospodaru.

Da mu se Allah, dž.š., smiluje, oprosti mu grijehe i podari najljepše deredže u Džennetu, i da mu tamo, ako Bog da, sjednem opet u krilo, da upalimo Investigation Discovery i nastavimo naše ponoćne razgovore.

Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun!

***

Doktor u penziji Sead Jamakosmanović preminuo je u Respiratornom centru Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla od posljedica infekcije koronavirusom.

Ovaj ugledni ljekar, specijalista pulmolog, pored posla u svojoj struci, obavljao je niz značajnih političkih funkcija.

Rođen 27.6.1949. godine u Sarajevu. Diplomirao 1983. godine, a magistrirao 1999. na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Kao ljekar je radio u Gradačcu od 1983. do 1993. godine, a tada s porodicom seli u Tuzli gdje preuzima funkciju u tadašnjem Tuzlanskom okrugu. Od 1996. do 1998. godine bio je guverner Tuzlanskog kantona.

Dugo godina bio je načelnik Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla, a posljednjih godina iako u penziji radio je s pacijentima, pa i onima oboljelima od COVID-19.

Bio je član rukovodstva SDA u Tuzli, a između ostalog, od 2006. do 2010. godine bio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a u istom periodu bio je član Sabora IZ u BiH.

(Doznajemo.com)