Devetnaestogodišnja Nikolina Šimić iz Kiseljaka, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak rano ujutro dogodila u mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka, preminula je, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a SBK.

Uprkos naporima medicinskog osoblja KCUS-a, gdje je Nikolina nakon nesreće prevezena, koji su se pet dana borili da je spase, ona je danas, nažalost, izgubila bitku za život.

Ranije je uslijed teških povreda preminuo i 18-godišnji Ante Bošnjak iz Fojnice, koji je u srijedu sahranjen na groblju Bakovići kod Fojnice.

Nesreća u kojoj su stradali Nikolina i Ante dogodila se u 4.40 sati, kada je vozilo "fiat", kojim je upravljao I.B. iz Kiseljaka, sletjelo s ceste.

Vozač i putnik N.B. su zbrinuti u bolnici Nova Bila gdje su im konstatovane tjelesne povrede, dok su putnici Šimić i Bošnjak, sa teškim povredama opasnim za život upućeni u Univerzitetski Klinički centar Sarajevo.

POVEZANO
KRENULI PO MLADU NIKAD NISU STIGLIUZNEMIRUJUĆI VIDEO: Kamera snimila stravičnu nesreću u kojoj su poginuli otac i dva sina!