U stravičnoj nesreći koja je prije nekoliko danas pogodila fabriku “Leoni” u rumunskom gradu Pitešti, u dvorištu je na pauzi poginula Irena Ilić (28) iz Niša (Srbija).

Na nju je vozilom naletio kolega Andrei Caramelea (22), a povrijeđeno je još pet ljudi, među kojima je bila i Irenina dobra drugarica Aleksandra Ranđelović (29).

Nova informacija koju su objavili rumunski mediji, ovu tragediju čini još strašnijom – stradalo je i nerođeno dijete. Naime, Irena je bila trudna i poginula je pred očima Marka Andreija, sa kojim je i ostala u drugom stanju.

- Za stolom su bile Aleksandra i Irena, dok je Branka Gligorijević (34) bila malo dalje od njih. Aleksandra je bila okrenuta leđima vozaču, pa nije mogla da vidi da automobil nekontrolisano ide na njih. Na snimku se vidi kako Marko, koji je sjedio malo dalje od njih, poslije nesreće pritrčava Ireni i pokušava da joj pomogne – navode rumunski mediji.

Podsjetimo, Srpkinje su aneksom ugovora o radu upućene na privremeni rad u inostranstvo od 06.03. do 02.05.2017. godine. Tamo su otišle na usavršavanje, a angažovane su ugovorom na određeno vrijeme kod poslodavca “Leoni” d.o.o. Prokuplje.