Gospodin Davud Mesić je Sandžaklija - Sjeničak, koji je kao i mnogi drugi otišao iz rodne Sjenice u dijasporu, kako naš narod kaže, "trbuhom za kruhom".

Davud već godinama radi na hidroelektrani u blizini njemačkog grada Augsburga.

Izvor: Ramiz Alić Fb

U subotu 20.06.2020. godine Davud je bio glavni junak prave drame koja se odigrala na njegovom radnom mjestu.

Naime, dok je sa vlasnikom centrale obavljao redovne aktivnosti u čišćenju rijeke iznenada je primijetio dječje cipelice. Šef je insistirao da nastave sa čišćenjem, ali je Davudu nešto jače ukazalo da povuče cipelice, iznenada je primijetio da se ne radi o lutki već o djetetu.

Šef je panično počeo da trci tražeći pomoć, a Davud je pribrano uzeo dijete i počeo da mu masira srce i ukazuje vještačko disanje. Sve je izgledalo izgubljeno, ali Davud se nije predavao....

Davud Mesic junak 0

O ovom lijepom djelu raspisali su se i njemački mediji

Davud Mesic junak 0

Kako mnogi vjeruju, Božje je bilo određenje da Davidov trud urodi plodom, te dječak poče da kašljuca i diše. Praktično ga je spasio.

Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je mogla da konstatuje herojski poduhvat i uspjeh ovog Sandžaklije. Iako to nije važno, može se napomenuti kako je dijete bilo iz turske porodice. Davud je vjernik i ističe da mu je izuzetno drago što se u tom trenutku našao na tom mjestu i što je bio u prilici da učini ovo, po njemu obično, al zaista herojsko djelo.

Davud je sin imama, rah. Zaima ef Mesića i brat rah. dr. Mehmeda Mesića i nije čudo da je upravo njemu pripala čast da učini ovaj herojski čin.

Davud Mesic junak 0

(Doznajemo.com)