Kako javlja jelahba.info jutros je na lokaciji Mrkotić mosta (Tešanj) došlo do saobraćajne nezogde. Naime, u provaliju je pao autobus firme "Jelah bus", a pretpostavlja se da je uzrok neprilagođena vožnja uslovima na cesti.

Kada je riječ o nezgodi "Jelah busa", prema prvim informacijama nema ozbiljnije povrijeđenih. Preciznije, u nesreći je povrijeđena jedna osoba (24), kojoj su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok su ostali putnici prošli bez povreda.

Autobus je u kanal sletio kada je prelazio preko mosta i ulazio u krivinu. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

POVEZANO
Jelah bus nezgoda 20/02/2018cAutobus "Jelah busa" koji je jutros sletio u provaliju, IZVUČEN uz pomoć šlep-službe (FOTO)

Prema informacijama iz Informativnog centra Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiH AMK) vremenske prilike otežavaju odvijanje saobraćaja. Ugaženi snijeg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u centralnoj, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni. 

- Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Bosanski Petrovac-Drvar-Livno, Livno-Kupres-Bugojno, Glamoč-Mrkonjić-Grad i Tomislavgrad-Posušje. Na planinskom prevoju Makljen na dionici Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ekipe putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni. Na dionicama u južnim krajevima naše zemlje, kolovoz je pretežno mokar. Vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.  Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obavezna - navode iz BiH AMK-a.

Jelah bus nezgoda 20/02/2018a

(Doznajemo.com)