Anto Niče (32), osumnjičen da je nožem ubio majku i izmasakrirao brata te njegovu suprugu u kući u selu Suhača kod Livna, inspektorima je na dan kad su ga uhvatili rekao kako sve namjerava reći tužitelju Mladenu Stojanoviću, ali se i pred njim jučer opravdavao umorom i nesposobnošću govora te je vraćen u KPZ Mostar…

Iz mostarskog zatvora je i počeo njegov krvavi pir nakon ovosubotnjeg izlaska iz pritvora gdje je bio zbog nasilja nad ukućanima, piše Večernji list.

POVEZANO
Anto Niče 1UHVAĆEN NAJTRAŽENIJI BJEGUNAC ANTE NIČE Evo gdje se skrivao čovjek koji je ubio majku, brata i snahu

NAJVEĆI STRAH ZA SVOJ ŽIVOT!? Dva dana nakon zločina lutao je livanjskim poljima i planinskim prevojima, a kada se napokon odlučio predati, najveći mu je strah bio da će ga policajci ubiti prilikom hvatanja pa se prvo i obratio prijatelju u selu Komorani, preko kojeg je i tražio garanciju da neće biti pucnjave.

Policajci su i očekivali da bi to Niče mogao uraditi, ali oni su, ipak, u međuvremenu za njim tragali s psima koji su uspjeli pronaći njegov trag samo do obližnje rijeke. U međuvremenu su termovizijskim kamerama snimali polja, ali ga nisu uspjeli locirati. Čitavo vrijeme dok je bio u bijegu, policajci su čuvali kuće ljudi jer se strahovalo da bi i njima mogao nauditi.

POVEZANO
Anto Niče 2SERIJSKI UBICA IZ LIVNA (36) uputio šokantno pismo: Uskoro ću biti na slobodi, a onda...

ZAKAZAO CIJELI SISTEM. – Takav okrutan i gnusan zločin nije zabilježen u ovom kraju, moglo se čuti na konferenciji za novinare u livanjskom MUP-u. Konstatirano je kako je u ovom slučaju zakazao cijeli sistem.

– Imali smo i prije slučajeva zločina, ali na ovakav način, ovo se ne pamti. Nije bez razloga danas u Livnu dan žalosti. Policajci su dosad imali više puta probleme s Antom pa su stoga ranije tražili od suda zahtjev za izricanje zaštitne mjere. Sada se kao glavni krivac spominje policija iz jednostavnog razloga što se znalo da on koristi marihuanu. Međutim policija nije jedina nadležna za sprečavanje droge. Mi vrlo malo informacija dobijemo od građana, a tu smo zbog njih, oni nas plaćaju. Ali kada pričate s građanima, kažu da ih pustimo na miru, a znaju sve, to je evidentno dokazano – navode iz policije.

- Nedostatak ustanova za resocijalizaciju otvara vrata novim, da tako kažem, ovakvim slučajevima i vjerojatno će ih biti još. Takvih slučajeva u FBiH ima barem još 150, navodi iskusni policijski stručnjak.