- Chiara je stalno varala mog brata, Denisovog oca, s raznim muškarcima. Jednom se vratio s posla, ušao u kuću i zatekao Chiaru u krevetu s komšijom Safetom. Maleni je Denis plakao u drugoj sobi. Na sebi je imao tragove ugriza, majčinih. Tad je moj brat pretukao i Chiaru i Safeta. Potom je otišao na policiju i sam se prijavio. Na suđenju je sve priznao, ali i ispričao sve o problemima i o strahovima za dijete. Zbog tog je napada sada u zatvoru u Bihaću, izdržava trogodišnju kaznu – tvrdi nam Kadifa Pašić, tetka trogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u srijedu u plićaku nedaleko od pulske lučice Mandrač.

Za taj su strašan zločin osumnjičene njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Chiara Rojnic 2ONE SU OSUMNJIČENE: Majka i maloljetnica ubile dječaka u stanu i odnijele ga na Mandrač

POVEZANO
Rašid Pašić Chiara dijeteFOTO: Poznat identitet roditelja dječaka DENISA (3) iz BiH koji je zadavljen i bačen u more

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Chiara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan. Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u pogrešnom smjeru, Chiara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

No, istina je bila drugačija...

Rašid Pašić Chiara dijete

VRATILA SE IZ BiH. Chiara se vratila u Hrvatsku, odnosno u Pulu, prije nekoliko mjeseci iz BiH, gdje je živjela s Rešidom Pašićem i njihovim sinom Denisom.

– Dijete nam više ništa ne može vratiti, ništa. Ne branim brata, ali želim da se zna istina – nastavlja Kadifa.

Familija Pašić iz okoline Velike Kladuše prolazi najteže dane – danas su rođaci otišli u Pulu po tijelo malenog Denisa, kako bi bio pokopan u BiH.

Chiara i Rešid upoznali su se prije pet godina. Ona je tada živjela u Velikoj Kladuši s muškarcem kojeg je upoznala preko Facebooka. Rešidu se žalila kako je taj muškarac tuče.

– Rešid nam je rekao da je upoznao Chiaru, da je dobra, da je taj muškarac tuče i da bi je doveo k sebi da je spasi. Tako je i učinio. Od tada su živjeli zajedno – tvrdi Denisova tetka.

Bili su zaljubljeni. Rešid je radio i izdržavao je.

GOVORILA DA ŽELI DIJETE. Ona je pak sve češće govorila da bi željela dijete.

– Ne voliš me. Ja želim dijete s tobom. Želim dijete, insistirala je. Pokušavali su i uspjeli. Maleni je Denis bio željeno dijete – tvrdi Kadifa.

Ljubavna priča pretvorila se u nesretnu. Chiara je Rešida, navodno, varala. Prevarila ga je više puta s raznim muškarcima, a situacija je kulminirala kad ju je Rešid zatekao s komšijom Safetom M. zvanim Sajo u svojoj kući.

– Nakon što je osuđen, čekao je šest mjeseci da ode u zatvor. Sve je to vrijeme radio fizičke poslove, išao u šumu po drva, radio na crno. Govorio je kako želi Chiari, koja je bila bez prihoda, i svom djetetu osigurati novac za život dok on bude u zatvoru. Kad je odlazio, samo nas je zamolio da se brinemo za dijete. Svi smo joj htjeli pomoći. Bez obzira na to šta se dogodilo između nje i Rešida, dijete smo jako voljeli. Nudili smo joj pomoć, da se brinemo za dijete ako ona ne može ili ako joj je teško. Kontaktiran je bio i Centar za socijalni rad. Chiara je sve odbijala – tvrdi tetka ubijenog Denisa.

Chiara je, navodi, znala biti naprasita, lako bi se posvađala, no nije pokazivala da psihički nije dobro. Odlazila je u posjete u Pulu, sve dok im nije rekla da se seli za stalno. Familija Pašić tvrdi kako im je Chiarina mama Rita Rojnić u četvrtak, kad su se čuli telefonom, tvrdila kako je redovno obilazila kćerku i unuka, odlazila njima u stan te da je sve bilo u redu.

Sa svoje strane, gospođa Rita, baka ubijenog dječaka i majka osumnjičenje, o stravičnom zločinu kao i onom šta mu je prethodilo danas nam nije ništa htjela reći poručivši tek da moli sve “da poštuju privatnost obitelji u ovom teškom trenutku”.

U Centru za socijalni rad u Velikoj Kladuši povrdili su nam da je familija Pašić bila u tretmanu i da su s njima radili, no da ne smiju otkrivati pojedinosti. S druge strane, u Centra za socijalnu skrb u Puli, navode kako u ovom trenutku ne mogu davati nikakve informacije.

(Doznajemo.com/Večernji list)