25-godišnja Esma Voloder u sedmom mjesecu izabrana je za Miss Australije, a pred njen ovosedmični odlazak u Kinu, gdje 19.11. treba biti održan izbor za Miss Svijeta, opet je u žiži zanimanja medija.

Esma je rođena u izbjegličkom kampu, nakon što je njena familija otišla iz ratom pogođene Bosne i odrasla je u Australiji, gdje je diplomirala psihologiju.

SBS piše o tome da su organizatori izbora dobivali poruke protesta nakon što je Voloderova izabrana za Miss Australije, s pitanjima tipa "Kako ste mogli dozvoliti da muslimanka pobijedi?"

Zapravo, tim ljudima uglavnom je, očito smetalo njeno ime, jer sama Esma priznaje da "ne predstavlja Islam" niti je njegov učitelj.

- Opraštam im (kritičarima) jer ne znam šta stoji iza njihovih namjera, odnosno iza onoga što govore ili rade. Došla sam ovdje da uradim najbolje u smislu ispunjavanja mojih uvjerenja, što obuhvata humanitarni i dobar rad. Pokušavam biti oprezna o onome što govorim i nastojim raditi najbolje, prema mom razumijevanju - izjavila je 25-godišnjakinja.

- Bilo da je u pitanju moja vjera ili moj izgled, kritike su ono što se može očekivati. Gledajući iz psihološkog backgrounda, rekla bih da samo pokušavam da naučim kako ostati pozitivan.

POVEZANO
Ana Mirjana Račanović BN VIDEOBILA JE NAJLJEPŠA IZABRANA MISS BiH IKADA: A pogledajte šta se sa njom desilo kasnije.... (VIDEO)

(Doznajemo.com/A.N.)