Nova naselja za bogate kupce iz arapskih zemalja i dalje niču ili su u planu u BiH. Jedno od njih je Visoko Mountain Resort koje se ovih dana predstavlja i na društvenim mrežama.

Investitor je Dubai & Bosnia Real Estate Development. Kompleks se sastoji od 15 vila, od kojih su 5 samostalne, a ostalih 10 u dupleksima. Riječ je o luksuznim kućama sa 3 do 5 spavaćih soba.

Na Interneti Facebook stranici se ne navodi u kojoj je fazi realizacije ovaj projekat. Kuće nisu namijenjene samo arapskim kupcima, ali se može pretpostaviti da se na njih računa, s obzirom na to da je spomenuta stranica na engleskom i arapskom, a firma ima urede u Visokom i Dubaiju.

Podsjetimo da je jedno vrijeme gradnja naselja za arapske kupce bila u ekspanziji, ali su projekti uglavnom obustavljeni ili se od njih odustalo.

Jedan od glavnih razloga zastoja u gradnji ovakvih naselja je činjenica da državljani arapskih zemalja kao fizička lica ne mogu biti vlasnici nekretnina u BiH.

POVEZANO
Arap konvertibilne marke NEVJEROVATNOARAP PONUDIO MOSTARCU 700.000 ZA KUĆU I MALO ZEMLJE: Kad je ovaj to čuo, rekao mu da...