U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak rano ujutro u Istri poginuo je Kosta Kolarski (32) iz Rumenke kod Novog Sada, njegova žena Jovana (30) teško je povrijeđena, dok je njihovo dvoje maloljetne djece zadobilo lakše povrede i prebačeni su u riječku bolnicu, gdje se oporavljaju na dječjem odjeljenju bolnice. Doktori, međutim, budno prate stanje Kostine supruge Jovane, jer su njene povrede veoma ozbiljne.

Mladi supružnici sa kćerkicama odmarali su se u vikendici Kostinog rođaka.

- U toj vikendici su Kosta i Jovana proveli i medeni mjesec, kada su se vjenčali prije nekoliko godina. Sada su mlađu kćerkicu, koja ima samo pet mjeseci, prvi put odveli na more. Nisu ni slutili da im je to posljednji zajednički odmor - tužnisu rođaci.

Nesreća se dogodila kada je na automobil novosadskih registracija "fiat stilo" naletila "škoda superb" zagrebačkih tablica, kojom je upravljao 55-godišnji Zagrepčanin. "Škoda" se kretala autoputem Istarski ipsilon u smeru Kanfanara, na sjeveru Istre i odjednom skrenula u suprotnu traku. Nesreća se dogodila na vijaduktu Rogovići, automobil iz Srbije išao je prema tunelu Učka, a sudar je bio toliko jak da je vozač "fiata" izletio iz kola i umro na licu mesta.

Slika nakon sudara bila je zastrašujuća, jer je od "fiata" ostao samo zadnji dio, dok je prvi dio vozila bio potpuno smrskan. Vatrogasci, koji su odmah došli na mjesto nesreće, morali su da režu krov automobila, kako bi iz njega izvukli Jovanu, koja je sjedila na mjestu suvozača, i dvoje djece. U lokvi krvi plivale su dječje igračke, svuda oko vozila bili su tragovi ulja i benzina, a povrijeđeno je i dvoje putnika iz "škode".

Porodica Kolarski se vraćala sa ljetovanja u Puli, gdje su boravili kod rođaka. Krenuli su u Srbiju, odnosno Novi Sad, a onda se na dionici Istarskog ipsilona dogodila strašna nesreća.

U Rumenki kod Novog Sada, u kući Marinka Arkule, Kostinog dede, strašna vijest iz Hrvatske zavila je kuću u crno. Još ne mogu da povjeruju da se nesreća dogodila i da je Kosta poginuo.

- Joj, šta ću sada? - glasom punim bola ponavljao je Marinko Arkula, Kostin deda, ne skrivajući suze.

- Izgubio sam najstarijeg unuka. On je tek trebalo da uživa u svojoj porodici. Još ne mogu da povjerujem.

Nemoćan da bilo šta učini, deda Marinko veli da ga ubi neizvjesnost.

- Ko zna koliko vremena treba za sređivanje papira da se tijelo preuzme - očajan je starina.

- Ništa još ne znamo!

- Tamo u Hrvatskoj mu je mati Radmila, brine o snahi, a unučiće je preuzela iz bolnice.

Po riječima jedne od rođaka Kolarskih, Kosta je sa porodicom na ljetovanje u Pulu otputovao 9. jula, gdje su i ranijih godina odlazili.

- Najpre smo iz medija doznali za nesreću u Hrvatskoj, a onda sam zvala i najbliže rođake, koji su nam, nažalost, potvrdili strašnu vijest - kaže rođaka Kolarskih.

- Kostina majka je takođe bila sa njima na ljetovanju, ali ona, srećom, nije krenula na put. Ostaće tamo dok je Kostina supruga u bolnici i brinuće o djeci.

Kolarski nesreća 0

VOZAČ DOBIO INFARKT. Po onome što su rođaci Kolarskih doznali, nesreća se dogodila jer je vozaču "škode" pozlilo. Navodno je za vrijeme vožnje doživio infarkt, zbog toga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario i "fiat stilo", u kojem je bila četvoročlana porodica Kolarski iz Rumenke.

Kolarski nesreća 0

(Doznajemo.com/Novosti.rs)