Kuće familija Islamović i Mešanović u kalesijskim naseljima Kikači i Masle ostale su puste nakon stravične saobraćajne nesreće koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u mjestu Tojšići, na magistralnom putu Tuzla - Zvornik.

Na mjestu nesreće živote su izgubili Edina Islamović (33) i M.M. (15), dok su teške povrede zadobili Mirnes Islamović (34), njegova majka Fikreta (58) te njegovi 10-godišnja kćerka i sedmogodišnji sin. Svi su se nalazili u Golfu 3, koji se iz pravca Kikača kretao prema Kalesiji.

Petnaestogodišnjak je bio u Škodi Fabiji, kojom je upravljao njegov otac Senaid Mešanović (42) i u kojem je bila njegova majka Mina (43).

POVEZANO
Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 1ŽENA SA LICA MJESTA SVJEDOČI O NOĆAŠNJOJ NESREĆI "Istrčala sam odmah na cestu, strašno šta je bilo!"

Povrede je zadobio i vozač Škode E.M. (49) iz Tuzle.

Kako doznajemo, on nije učestvovao u direktnom sudaru, već je od siline sudara vozila kojima su upravljali Mirnes Islamović i Senaid Mešanović odbačen u jarak pored puta.

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 4

Škoda Fabia završila na krovu (gore) Teške scene tokom policijskog uviđaja (dole)

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 4

ZATEKAO UŽAS. Posjetili smo jučer naselja Kikači i Masle, ali vrata kuća porodica Islamović i Mešanović nije imao ko otvoriti. Komšije i slučajni prolaznici koje smo zatekli su u šoku i pokušavaju iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli dobiti informacije o zdravstvenom stanju svojih komšija.

- Mirnesa sam vidio u nedjelju popodne dok je vozio svoje sestre u Tojšiće. Nedugo potom vratio se kući po majku, suprugu i djecu da bi s njima otišao do jedne od sestara. Prošlo je 15 minuta od njegovog odlaska kada se pronijela vijest o stravičnoj nesreći. Otrčao sam do glavne ceste i zatekao užas - priča nam jedan od komšija porodice Islamović.

Tuga je i u Maslama. Majka Mina obično bi ujutro u školu pratila 15-godišnjaka, koji je ove jeseni upisao Medicinsku školu u Tuzli. No, jučer u njihovom dvorištu nije bilo nikoga. Komšije u tuzi i žalosti govore kako su Senaid i Mina imali samo jednog sina...

- Čula sam da su krenuli za Tuzlu kod Mininog brata. Njih troje su živjeli u kući, a danas nikoga nema. Nadamo se da će preživjeti Senaid i Mina, ali ko zna kakav ih život čeka bez sina - kazuju nam komšije suzdržavajući suze.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla navode da je obavljeno alkotestiranje vozača Senaida Mešanovića i E.M. te da nije registrirano prisustvo alkohola u krvi, dok zbog kritičnog zdravstvenog stanja nisu vještačeni nalazi krvi i urina Mirnesa Islamovića.

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 4

15-godišnjak je ove jeseni upisao Medicinsku školu u Tuzli

Osim članova porodice i komšija, u šoku i nevjerici su i u Osnovnoj školi "Vukovije". Kako doznajemo, danas se trebao proslaviti i obilježiti Dan škole. Međutim, proslava je odgođena jer je nastradali dječak M.M. do prošle godine bio njihov učenik.

NAREĐENA OBDUKCIJA. - Naređena je obdukcija, a očekujemo i izvještaj vještaka saobraćajne struke. Prema preliminarnim rezultatima istrage, može se reći da je neprilagođena brzina uzrok ove stravične saobraćajne nesreće - izjavio je Admir Arnautović, predstavnik za javnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 4

Porodica Mešanović iz sretnih dana

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla naveli su da su pacijenti M.I. i S.M. smješteni na Kliniku za hirurgiju, dok su djeca A.I. na Odjeljenju dječije ortopedije, odnosno A.I. na Odjeljenju dječije hirurgije. Pacijentica F.I. nalazi se na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, i to na Odjelu intenzivne njege. Vozač E.M. iz Tuzle prošao je s lakšim tjelesnim povredama.

DAN ŽALOSTI. Zbog stravične saobraćajne nesreće u Tojšićima i smrti Asmire Smajić i Halila Zahirovića, koji su automobilom Golf 2, pod nerazjašnjenim okolnostima, završili u koritu rijeke Spreče kod mosta "Sead Džafić", jučer je na području općine Kalesija proglašen dan žalosti.

POVEZANO
Halil Zahirović dženaza 1DOZNALO SE ZAŠTO JE "GOLF 2" SKLIZNUO U RIJEKU: Ispraćen jedan od dvoje poginulih mladih, Halil (20)

(Doznajemo.com/Avaz.ba)