Jutros nešto prije 7 sati u mjestu Vinac (Jajce, BiH) dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom vozačica “Golfa 4” s vozilom je završila pored ceste. Savjesni vozači brzo su pritekli u pomoć...

- Vidio sam da je zastoj na putu i pored prevrnut automobil. Izvadio sam mobitel da uslikam, kad sam ugledao da djevojka iz automobila maše i zove upomoć. Odmah sam istrčao, a kada sam došao do automobila nastao je problem. Zbog udara se vrata nisu mogla otvoriti. Nekako sam ih upio odvaliti i izvuči djevojku napolje. Srećom pritrčao je i vozač autobusa koji je preuzeo djevojku i na kraju je sve dobro završilo, izjavio je Avdo Jašarspahić, vozač kakanjske firme “MGM Farm”.

- Zbog prirode posla često sam na cesti i svašta sam vidio. Nadam se samo da će primjeri kao što je ovaj biti veliko upozorenje za vozače da voze opreznije zbog vlastite i sigunosti ostalih vozača, zaključuje hrabri Kakanjac.

Vozačica automobila vozilom Hitne pomoći prevezena je u bolnicu, a prema prvim informacijama prošla je s lakšim povredama.

Jajce nezgoda 07/09/2017a