Iz Advokatske kancelarije Ateljević i PR tima srpske pjevačice Jelene Karleuše, jučer su najavljene tužbe protiv pojedinih medija zbog, kako je navedeno, jednomjesečnog linča i monstruoznog organizovanog napada pjevačicu, njenog supruga Duška Tošića i njihovu porodicu.

- Podnijete su krivične prijave protiv glavnih urednika tabloida Informer, Kurir, Srpski Telegraf i Alo. Također, protiv spomenutih listova podnijete su i parnične tužbe za naknadu štete zbog kleveta, laži, fotomontaža i kontinuiranog napada na čast, dostojanstvo i ugled porodice Karleuša Tošić. Hvala svima koji su stali u odbranu časnog novinarstva i nisu učestvovali u nezapamćenom kršenju ljudskih prava kao i prava na istinu. Također, hvala čitavoj javnosti i mnogobrojnim javnim ličnostima koje su osudile ovaj nezapamćeni čin – objavila je pjevačica na svojoj Facebook stranici.

A iako su pojedini mediji proteklih dana pisali o sve većoj krizi u braku, Karleuša se na društvenim mrežama oglasila kratkom porukom i fotografijom kojom ilustruje ljubav između nje i Duška. Držeći ga za ruku, Karleuša je poručila:

- Hvala svim divnim ljudima na podršci u ovom strašnom medijskom linču. Hvala i onima koji pokazuju svu svoju mržnju i zavist. Takvi nas tjeraju da budemo još jači i sretniji! Hvala vam!

Karleuša i Duško ruke 2