Pod naslovom - UPOZORENJE!! 10. 8. 2016. godine (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Balkan) za period od četvrtka do subote (11. - 13. 08.) meteo stranica `Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna` izdala je novu prognozu. Podsjetimo, prošlo upozorenje se, nažalost, obistinilo.

Ovoga puta upozorava se na lokalno olujno nevrijeme, a evo šta piše:

- Zbog prodora osjetno hladnijeg zraka nad zagrijanu podlogu u spomenutom periodu, osim kiše, pljuskova i grmljavina, lokalno je moguće olujno nevrijeme.

Područja koje pogodi ovakav tip nevremena lokalno trebaju očekivati obilne pljuskove, ponegdje kratkotrajne bujične poplave, prolazno vrlo jak vjetar, intenzivnu grmljavinu i grad (tuču).🌧⚡️.

Mogućnost za LOKALNO olujno nevrijeme postoji na kopnu Hrvatske, sjevernom Jadranu, Bosni, ponegdje u Hercegovini, Srbiji, sjeveru i centralnom dijelu Crne Gore, Kosovu i Makedoniji.

Jaka na udare olujna bura ponovno bi potkraj četvrtka i u petak mogla zapuhati na Jadranu, Hercegovini i obalnim dijelovima Crne Gore.💨🌊.

Budući da se radi o lokalnim procesima, olujno nevrijeme ne bi trebalo jednako pogoditi svako navedeno područje - navodi se u prognozi koju potpisuje prof. Zoran Zadro.