Beskućnik Ismet Šljoka, koji je danima spavao u hrpi smeća, danas je preminuo, potvrdila je njegova kćerka Sanela.

- Nije izdržao, umro je - navelaa je Sanela plačnim glasom, kako je citira Avazov portal.

- Molim vas, pomozite, moj otac umire, jučer u popodnevnim satima kroz dramatičan plač pozvala je redakciju spomenutog medija gospođa Sanela Šljoka iz Sarajeva.

Kada se smirila, objasnila je da se nalazi u napuštenom domu "Vranica" u naselju Mihrivode, gdje je s bratom Samirom pronašla oca Ismeta na deponiji smeća! Bio je pokriven dekama i jedva je disao.

Otac Sanela Šljoka 1

Hrpa smeća u kojoj je proveo još jednu noć (Foto: E. Trako)

- Moj otac je ponosan i nije htio da živi ni sa kim jer se razveo od moje majke. Živio je sam, i mi smo ga povremeno posjećivali. Prije nekoliko dana brat ga je pronašao pored ove zgrade, promrzlog i gladnog. Jedva je ostao živ – izjavila je kroz plač jučer Sanela.

Odmah je pozvala i Hitnu pomoć, policiju i Centar za socijalni rad. Međutim, ekipa "Dnevnog avaza" na licu mjesta sinoć je zatekla jedino dvojicu policajaca iz Starog Grada.

Objasnili su da će biti tu koliko je potrebno, ali da zapravo slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

POVEZANO
Dragutin TodorčevićŠOK KAD SE OTKRILO: Znate li ko je bio beskućnik kojeg su zapalila djeca, i kako je završio na ulici

- Iz Hitne su došli i kratko kazali da ovo nije slučaj za njih. U Centru za socijalni rad niko se ne javlja. Ne znam šta da radimo, on ako ovdje ostane večeras, umrijet će – izjavio je sinoć Ismetov sin Samir.

On ga je navodno prije nekoliko dana spasio.

- On nikad nije htio nikakvu pomoć. Bio je borac, mnogi su obećavali da će mu pomoći zbog toga što je bio u Armiji RBiH. I kad sam ga god pitao ima li šta novo, on je odgovarao: "Bit će". Nekoliko puta sam išao u Ministarstvo za boračka pitanja, ali nije bilo svrhe. Sada ne znam ni gdje da ga vodimo...

Otac Sanela Šljoka 1

Ismeta sin Samir pronašao promrzlog i gladnog (Foto: E. Trako)

ČUPALA KOSU. Ispred doma su se okupile i komšije susjednih zgrada.

- Kad god sam ga sreo, kupio bih mu hljeb, malo popričao s njim – navodi jedan od komšija i dodaje da posljednja tri dana nije viđao Ismeta.

Sanelin plač prolamao se mahalom.

- Koga više da zovem da mu pomogne – govorila je i čupala kosu.

BIO JE BORAC. Sada je kasno, ali Ismetova kćerka i sin molili su sve nadležne da im makar ukažu na koji način da zbrinu oca i priušte mu liječenje ili makar smještaj dostojan čovjeka.

- Bio je borac, pa znači li to ikome u ovoj državi? – pitla se Sanela.

POVEZANO
Beskućnik - paljenje crkve u SarajevuI POLICAJCI U ŠOKU: Evo šta je nađeno na tijelu beskućnika koji je zapalio ostavu crkve u Sarajevu!