Vesna Đukić (41), koja je u ponedeljak slučajno pregazila autom svog oca Zdravka Rakića (68) dok je izlazio iz šahta na ulici, proživljava najteže trenutke u životu, jer je ovo treća tragedija koja ju je zadesila za kratko vrijeme.

Naime, prije nego što je u ponedeljak nenamjerno usmrtila oca, za koga je bila izuzetno vezana, ova žena je prije nešto više od mjesec dana ostala bez rođenog strica Boška, inače brata blizanca svog oca, a prije toga je izgubila i šestogodišnju kćerku, koja je preminula od karcinoma, piše Kurir.

– Kao da se neki crni oblak nadvio nad ovu poštenu porodicu. Koga god biste pitali za Zdravka ili njegovog brata Boška, isto bi vam rekli: kome su mogli, pomogli su, nikome zlo učinili nisu, a nesreće ih prate. Porodica kakve u našem kraju nema, a Vesnina je sudbina nevjerovatna. Zaredale su se nesreće, a nad njenom sudbinom bi i kamen zaplakao – pričaju mještani Sevojna.

Zdravko Rakić sahranjen je jučer, tačno 40 dana otkako je preminuo njegov brat blizanac.

– Zdravko i Boško su imali još petoro braće i sestara, doselili su se ovde iz Bosne. Toliko su se svi zajedno držali da se to prijenelo i na njihovu djecu, koja su također bila bliska. Milina ih je bilo gledati kako su na svakom slavlju zajedno, gotovo da su im svi zavidjeli – prisjećaju se komšije. Prema njihovim navodima, Vesna je bila jedinica.

– Mnogo su se voljeli. Nakon njene udaje ostala je u očevoj kući, sa suprugom i djetetom živi i sada na spratu, dok je Zdravko ostao u prizemlju kuće. Ne možemo ni da zamislimo kako joj je, sve vrijeme smo uz nju, drži se kako može. Porodica se još uvijek nije oporavila od smrti Vesnine kćerkice, a onda je umro i Zdravkov brat, a Vesnin stric. I to ih je slomilo, patili su – dodali su naši sagovornici.

Zdravko Rakić (68) šaht

Kako tvrde, svi su svjesni da Vesna nije kriva za tragediju, ali ona jednostavno ne može da se pomiri sa tim.

– Zdravko je poginuo dok je izlazio iz šahta, a u tom momentu je Vesna skretala kolima u ulicu. Zbog ugla pod kojim se nalazi krivina iz koje je skretala, nije mogla da vidi oca i pokosila ga je.

– Sumnja se da je on dok se nalazio u šahtu, čuo da se približavaju kola, ali je pogrešno procijenio da su daleko. Vjerovatno je htio da se izvuče iz šahta, jer je znao da ga onaj ko skreće neće videti i da će ga udariti. Međutim, Vesna je bila iza ćoška i on nije stigao na vrijeme da se skloni – objasnile su komšije.

Nastradali Rakić sahranjen je jučer u Sevojnu, u kojem je proveo posljednjih nekoliko decenija.