Stariji bračni par, Sakib i Fehrija Muftić, pronađeni su mrtvi u srijedu navečer u naselju Šikulje, kod Lukavca. Tijela su pronašle komšije, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Lukavac.

Kako su komšije izjavile, dobili su poziv od njihove kćerke koja ne živi tu. Ona je kazala da joj se roditelji ne javljaju na telefon i zamolila je komšije da neko ode provjeriti zašto se ne javljaju. Nekoliko mještana je otišlo do kuće, vidjeli su upaljeno svjetlo u sobi i zatekli tijela bračnog para. Nakon toga nazvali su Hitnu, pa policiju, a dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela.

- Jedino što imamo zasad je da nije bilo tragova provale u kuću, niti vidljivih povreda na tijelima. Više detalja trtebalo bi biti poznato nakon obdukcije, navode iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Jedna od pretpostavki je da su se supružnici otrovali ugljen-monoksidom. Inače, put do kuće je neprohodan, jer žive na brdu u naselju Šikulje. Po riječima komšija, Sakib je bio komunikativan i vrijedan čovjek. Par je živio povučeno, ali su bili u dobrim odnosima sa svima. On je bio lovac i počasni član LD "Svatovac" iz Lukavca.

POVEZANO
Ana D. i Artem S.NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: U «Škodi feliciji», nakon se*sa, nađena tijela 20-godišnje Ane i njenog...

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)