Motociklista koji je u subotu poslijepodne teško povrijeđen u nesreći u Sarajevu, kod zgrade "Socijalnog" podlegao je povredama, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kako se doznaje, poginuo je Faruk Mudželet (41) vlasnik poznate pekare "Farina" u Titovoj ulici u Sarajevu.

On je fatalne povrede zadobio prilikom pada s motocikla. Odmah nakon nesreće, prevezen je u KCUS, te zbrinut na Klinici za neurohirurgiju, ali je nekoliko sati kasnije, usljed težine povreda, preminuo.

U MUP-u KS su na zvaničnom sajtu napisali sljedeće:

- Dana 21.02.2021. godine u 14:40 sati na kolovozu ulice Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do pada na kolovoz motocikla marke “Honda”, reg. oznaka J94-E-808, kojim je upravljao vozač F.M., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač F.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 21,30 sati povrijeđeni vozač je preminuo na pomenutoj klinici. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sabraćajne nezgode.

Brojne Sarajlije putem društvenih mreža oprostile su se od Mudželeta, a on je, kako se vidi iz objava, bio omiljen u društvu.

"Pričali kako ćemo, šta ćemo, još jutros. A sada ti moram dženazu spremati, brate moj mili. Dok sam tu na dunjaluku, molit ću našeg Gospodara za tebe", napisao je na Facebooku Kerim M. Zubčević.

Alem Logo, vijećnik u Općini Novi Grad, napisao je na društvenim mrežama: "Fare brate, da ti Bog podari Džennet. Ne mogu da vjerujem!"

Od Faruka Mudželeta oprostio se i imam Ferhadija džamije u Sarajevu Muhamed ef. Velić.

– Hvala vam dobri ljudi na vašim dovama, moj ahbab Faruk je preselio malo prije. Allah da mu se smiluje, oprosti grijehe i uvede u lijepi dzennet, porodici i svima nama podari sabri džemil. Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo! Gospodaru, srca naša osnaži u saburu i imanu! – napisao je efendija Velić na Facebooku.

(Doznajemo.com)