Muškarac koji je sinoć skrivio nesreću u Sarajevu u kojoj je poginula djevojka zove se Kerim Mudželet (20). Podsjetimo, jedna mlada osoba smrtno je stradala, a druga povrijeđena sinoć nešto prije ponoći u teškoj saobraćajnoj nesreći kod zgrade Predsjedništva BiH.

Sve se desilo na užas očevidaca u samom centru grada, praktično tačno ispred zgrade kolektivnog šefa bosanskohercegovačke države.

Mudželet je upravljajući vozilom “Peugeot” pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad automobilom i udario u tramvajsko stajalište kod zgrade Predsjedništva i pri tome ubio djevojku Jelenu Oprčić (26), a muškarac koji je bio sa njom je povrijeđen.

Šef Službe za odnose s javnošću Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Azra Dedajić potvrdila je da je povrijeđen njemački državljanin Jorg Eistfeld Reschke (21), koji ima povredu grudnog koša.

Mudželet je, prema tvrdnjama očevidaca, prije nesreće s automobilom divljao u naselju Hrasno, a prije nekoliko dana je bio učesnik saobraćajne nesreće u centru grada.

Kerim Mudželet

Tada je na svom Facebook profilu prokomentarisao kako su fotografiju nesreće na portalu Radio Sarajeva objavili zbog “njegovog lijepog autića”.

Na profilu je objavljivao i fotografiju sata na kojem se vidi da je prema Mostaru prošle godine vozio i 190 kilometara na sat.

Kerim Mudželet

Inače, kako se doznaje na licu mjesta, Orhan Čohodar, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je bio u dežuri kod zgrade Predsjedništva BiH, prvi je prišao u pomoć povrijeđenim osobama.

On je obavijestio Hitnu pomoć i MUP Kantona Sarajevo da se desila saobraćajna nesreća.

Vatrogasci su bili pozvani kako bi izvukli tijelo jedne djevojke ispod autobomobila, a vozač vozač "Peugeota" lišen je slobode

Kerim Mudželet

(Doznajemo.com/Fokus)