Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH i član Milwaukee Bucksa, otputovao je sa sarajevskog aerodroma u SAD, gdje se treba posvetiti klupskim obavezama, a po dolasku na Facebooku je poslao poruku:

- Vidimo se sljedeće godine. Bosna i Hercegovina u srcu.

Nakon brojnih turbulencija u košarkaškoj reprznatciji BiH, Mirza je prije odlaska u Ameriku proslavio 31. rođendan u društvu brojnih prijatelja i članova porodice. Rođendansko slavlje upriličeno je u Jablanici u motelu "Maksumić". Za Teletovića su pripremljene čak dvije rođendanske torte u obliku dresova sa brojevima koje košarkaš nosi u našoj reprezentaciji i svom klubu Milwaukee Bucks. Pozivu na proslavu odazvao se i najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić, što još jednom potvrđuje da su ova dvojica uspješnih sportista veliki prijatelji.

Mirza Teletović rođendan 0

I bh. pjevač Mirza Selimović pjevao je na proslavi rođendana svog imenjaka, košarkaša Mirze Teletovića.

Teletović je rođen 17. 09.1985. godine u Jablanici. Trenutno je član NBA-ekipe Milwaukee Bucks, a ranije u karijeri godinama je bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača španske Caje Laboral, za koju je veoma uspješno nastupao u ACB-ligi i Euroligi.

Zbog visine, ali i snalažljivosti, Teletović je još kao dječak počeo trenirati košarku u jablaničkoj Turbini. Sa 14 godina pristupio je tuzlanskoj Sloboda Diti, nastavio u belgijskom Oostendeu, gdje je svojim igrama skrenuo pažnju košarkaških stručnjaka iz Europe i svijeta. Reprezentativac BiH je od 2005. i nastupio je na EP 2003. u Švedskoj, EP 2005. u SCG i EP 2011. u Litvaniji.

Proslavu nisu propustili ni Teletovićevi dugogodišnji prijatelji, a pjesma "Trebaš mi" pjevana je po nekoliko puta.

Inače, Selimović bi trebao uskoro izbaciti i novi singl, koji potpisuje Bane Opačić.

Mirza Teletović rođendan 0

Mirza Teletović rođendan 0