Simpatična Lejla Zvizdić je svojevremeno u ulozi Merime osvojila srca publike svojom spontanošću, glumačkom inteligencijom i talentom u veoma gledanoj TV seriji "Viza za budućnost".

Nedjeljom navečer, u vrijeme emitiranja serije, ulice su bile prazne, a svakako da je dio zasluga pripao i ovoj sada velikoj djevojci. Za sarajevski "Avaz" Zvizdić se prisjetila snimanja, starijih glumačkih imena na setu te otkrila zašto nije završila glumačku akademiju...

- Završila sam Ekonomski fakultet i trenutno živim i radim u Sarajevu. "Viza za budućnost" je obilježila moje djetinjstvo i to je bio jedan od najljepših perioda moga života te ga se i dan-danas rado sjećam - priznaje Lejla.

Lejla se prisjetila i susreta s jednom od najvećih diva bh. glumišta čija je smrt veoma pogodila.

- Smrt Nade Đurevske, koja je igrala lik Mubere, moje nene u seriji, veoma teško sam podnijela, jer je ona zaista bila jedna predivna žena i, kada god bismo se srele u gradu, ona bi me onako, od srca zagrlila.

POVEZANO
Nada Đurevska grob 01/11/2017 0STRAŠNO: Pogledajte šta smo snimili na grobu legendarne glumice Nade Đurevske 49 dana nakon smrti!

- Bila je čast glumiti s toliko velikana iz cijele bivše Jugoslavije i smatram da većina diplomiranih glumaca nikada neće imati čast biti na jednom mjestu okružena s toliko kvalitetnih ljudi iz svijeta glume i zbog toga se osjećam veoma sretno jer sam ja imala tu priliku. Nisam završila akademiju, život sam nastavila u drugom smjeru, ali uvijek ću se rado sjećati tog perioda iz mog ranog djetinjstva - zaključila je.

Lejla Zvizdić - Merima iz Vize za budućnost 1