Jedan građanin Trstenika u Srbiji, za kojeg se pretpostavlja da živi i radi u inostranstvu, platio je unaprijed sve julske račune za cijeli komšiluk. Naime, ovaj dobronamjerni čovjek došao je pred šalter ovog preduzeća, gdje je bila velika gužva, s namjerom da se raspita da li je moguće da za cijelu zgradu gdje ima stan uplati avans za komunalne usluge.

– Kada smo mu odgovorili da je avansna uplata moguća, uplatio je po 1.000 dinara za svaki stan u zgradi, što otprilike odgovara mjesečnom iznosu potrošnje u toj manjoj višespratnici u Trsteniku – izjavila je za beogradske `Novosti`, službenica Biljana Andrejić.

– Bila sam zatečena, jer za osam godina, koliko radim, ništa slično nisam vidjela. Rekla sam mu: "Svaka vam čast", a on se nasmijao i rekao: "Samo sam htio da obradujem komšije, ne viđamo se baš često..."

Kako su stanari ove zgrade uredne platiše, sada bi trebali biti mirni sve do septembra, budući da su im plaćeni i julski računi, koji na naplatu stižu u osmom mjesecu.

Komunalije u ovoj opštini, gdje živi gotovo 43.000 ljudi, podrazumijevaju naknadu za korišćenje vode, kanalizaciju, iznošeće smeća… JKP "Komstan" brine i o pijacama, uređenju grada i zelenih površina.