Dvadesetdvogodišnja Zeničanka Naida Čičak navodno je počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe u stanu gdje je živjela sama kao podstanar.

Do ove nezapamćene tragedije došlo je u elitnom stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu, a koja je uznemirila stanare. Navodno, djevojka je, iz još nepoznatih razloga, bombu aktivirala sat poslije ponoći.

Prema informacijama iz policije do nesreće je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave.

- Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu. Uviđaj je na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, obavljen, a prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije se radi o suicidu.

Makovi Zenica policija

Zgrada u kojoj se desio incident / Vrata stana na kojima su policijske trake

Makovi Zenica policija

Kako je izjavila Aldina Alić, predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) eksplozivna naprava je aktivirana u 01:10 sati.

- Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke Č.N. ( 1997.). Prema svim do sada obavljenim provjerama najvjerovatnije se radi o samoubistvu, istakla je Alić.

Makovi Zenica policija

Naida Čičak (Foto: Social)

ŠOKIRANI MJEŠTANI. Mještani stambenog kompleksa Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici šokirani su događajem koji se protekle noći dogodio u njihovom komšiluku. Kako tvrde vidno uznemireni mještani, posebno oni u Lameli A, gdje je živjela djevojka, čuli su jak udarac.

⁃ Čuo se jak udar, poput detonacije! Odmah sam skočila iz kreveta, budući da sam spavala. Mislila sam najprije da je nešto u "Željezari" eksplodiralo. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Ubrzo su stigli policija i Hitna, a onda sam shvatila da se nešto desilo u našem ulazu - priča nam mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke, piše Avaz.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentarisali ovaj slučaj. Na vratima stana u kojem se dogodio ovaj stravičan slučaj, kakav ne pamti Zenica, su policijske trake...