Beživotna tijela Nade Mitić (66) i njene kćerke Ane (35) pronađena su jučer ujutro u njihovom stanu u Budimskoj ulici u Beogradu. Pripadnici policije tijela su našli s ubodnim ranama po tijelu, a prema nezvaničnim informacijama, riječ je o ubistvu i samoubistvu, navode Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da je majka prvo ubila kćerku, a zatim počinila suicid. Nezvanično se spominje da je kćerka dugo patila od psihičkih problema i da je u posljednje vrijeme bila agresivna prema majci. Navodno, očajna žena nije znala kako s tim da se izbori, pa je, navodno, u trenutku slabosti odlučila da ubije kćerku, a onda i sebe!?

Budimska ulica zločin 0

Ekipe Hitne pomoći su po pozivu odmah izašle na teren, ali dežurni ljekari su mogli samo da konstatuju smrt dvije žene.

- Poziv smo primili oko šest časova, nažalost pomoći nije bilo, jer su žene preminule od zadobijenih ubodnih rana - naveli su iz beogradske Hitne pomoći.

Tragediji je prethodila drama u noći između četvrtka i petka, kada je jedna žena oko tri sata pozvala policiju i rekla da je dobila poziv od sestre, koja joj je telefonom poručila da će izvršiti samoubistvo. Žena je zatim u pratnji policije došla pred vrata stana u Budimskoj, a čim su ušli unutra zatekli su stravičan prizor. Tijela su bila na krevetu, pored njih lokva krvi i nož za koji se pretpostavlja da je njime jedna od žena prvo ubila drugu, a zatim sebe.

Budimska ulica zločin 0

Komšije u zgradi, koja se nalazi na Starom gradu, za nastradale žene imaju samo riječi hvale. Dodaju i da tragediji nije prethodila nikakva rasprava, niti su primijetili bilo šta čudno što bi moglo da nasluti nesreću.

- Viđali smo se u prolazu, znam da su majka i kćerka živjele u tom stanu, bile su veoma drage i prijatne komšinice, ne znam šta je moglo tako strašno da se desi i da neku od njih natjera na tako strašan postupak - priča jedna od komšinica.

- Naša zgrada je mala, ima samo desetak stanova, ali ništa tokom noći niko nije čuo. Samo smo primijetili policiju kad smo ustali, i ostali smo šokirani...

Budimska ulica zločin 0