U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila u mjestu Veliko Blaško, na podrušju opštine Laktaši, poginula je 24-godišnja Tanja Risteski iz Novog Sada.

Nesreća se dogodila u utorak oko 19:25 sati, kada je Risteski automobilom BMW udarila u banderu, a od siline udarca automobil se gotovo prepolovio. Stradala djevojka je u trenutku udesa bila sama u vozilu.

Dvadesetčetvorogodišnja konobarica Tanja Risteski iz Novog Sada poginula je prekjuče popodne kada se, po svemu sudeći, vozeći BMW velikom brzinom, zakucala u banderu u mjestu Veliko Blaško (opština Laktaši, BiH).

Iz više izvora potvrđeno nam je da je ona ranije radila u nekoliko kafića na području Srpca i Laktaša, ali niko ne zna čime se bavila u posljednje vrijeme.

Postoje i tvrdnje da se tog momenta vraćala s nekog slavlja, te da je uletjela brže u krivinu i onda izgubila kontrolu nad autom i sletjela.

"Ona je kratko radila kod mene. Veoma kratko i otišla je. Ne znam gdje je bila u posljednje vrijeme. Nemam više šta da vam kažem, doviđenja i prijatno", izjavio nam je, prije nego što će prekinuti vezu, vlasnik jednog od kafića u kojem je Tanja radila.

"Nezavisne novine" doznaju da su na mjestu tragedije, osim ljekara, koji su konstatovali smrt, bili i vatrogasci, a koji su morali da sijeku lim kako bi izvukli tijelo poginule djevojke.

Izvor banjalučkoh  dodaje da sve ukazuje da je Risteski, koja je u autu bila sama, najvjerovatnije vozila velikom brzinom.

"Auto se bočno zakucao i obmotao oko bandere. U stub je udario baš onim dijelom gdje je sjedjela Tanja. Nije joj bilo spasa", prepričavaju izvori upućeni u detalje ove tragedije.

Vatrogascima je, kako se doznaje, trebao gotovo sat kako bi tijelo izvukli iz automobila. Isjekli su lim, odvojili vrata i dio krova i tijelo izvadili. Tijelo su potom preuzeli ljekari i policija.

Laktaši nesreća 28/08/2018

"Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Željka Fabić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", navedeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.