Model Yazemeenah Rossi ima 61 godinu, što joj nimalo ne smeta da se pojavljuje u kampanjama poput onih za Marks & Spencer ili JD Williams.

Ova bakica, naime, izgleda mnogo mnogo mlađe nego što bi se to reklo po njenim godinama, a zanimljivo je da se čak nije ni počela baviti modom prije 28. godine života, a od 45 postiže u tom polju najbolje rezultate.

SASTOJCI IZ KUHINJE. Ovih dana o njenom izgledu piše «Daily Star», otkrivajući da za ovakav izgled Yezemeenah nije išla na estetske operacije, niti koristila neke skupe tretmane – već da koristi ono što većina ljudi ima u svojoj kuhinji, i relativno je jeftino – posebno kad se poredi sa cijenama usluga kozmetičkih salone.

Ona naime, na svoje lice maže maslinovo ulje, a za kosu koristi ulje od repice. Uz to, ona jednom u 7 dana na lice stavlja masku od finog šećera, čima uklanja odumrle ćelije sa kože.

- Bazično, ono što koristim za njegu lica, nalazi se u mojoj kuhinji. Doduše, priuštim si i i luksuz sa nekim skupljim uljima – priznala je.

- Nema nekih proizvoda za ljepotu bez kojih ne bih mogla živjeti. Ono što mi treba mogu naći praktično svugdje.

Yazemeenah Rossi  1

Yazemeenah Rossi: Otkrila `tajnu` svog mladalačkog izgleda.

MEDITERAN. Rossi je rođena u Francuskoj 1955. godine, i odrasla je na Korzici. Upravo joj je odrastanje u mediteranskom okruženju pomoglo da shvati prednosti korištenja maslinovog ulja, ne samo za kuhanje, nego i kada je u pitanju vanjski izgled.

Ipak, dio tajne je vjerovatno i u genetici.

- Majka mog oca umrla je sa 96 godina, bila je fit kao baletanka, a nikad ništa nije stavljala na kožu – izjavia je Rossi, dodavši da odličan izgled kože ima i njena tetka (90), koja je još živa

(Doznajemo.com/A.N.)