Sabaheta Džindo poznatija kao "kraljica džeparoša" pokušala je počuniti suicid u KPZ Banjaluka, piše Srpskainfo.

Sve su spriječili zatvorski policajci koji su na vrijeme reagirali. Navodno se Džindo pokušala objesiti u kupatilu pritvorske jedinice KPZ gdje boravi nakon što joj je nedavno određen pritvor zbog krađa.

POVEZANO
Krađa tramvaj Sarajevo 20/12/2016SNIMLJENO IZ SARAJEVSKOG TRAMVAJA Šokirani putnici posmatrali situaciju, poštar uhvatio 3 džeparoške

- Džindo je u jutarnjim satima bila u kupatilu pritvorske jedinice i dežurna policajka prva je primjetila da se nešto sumnjivo događa. Naime, Džindo je zaklonila pogled tako što je otvorila vrata toaleta, a na pitanje policajke šta radi, odgovorila je da nešto popravlja - objasnio je izvor iz banjalučkog zatvora.

Nakon toga je dežurna policajka obavijestila kolege pa su zajedno ušli u pritvorsku ćeliju. Potom je uslijedio šok. Zatvorski policajci su Sabahetu Džindo zatekli na stolici sa bijelom plahtom koju je namjeravala omotati oko vrata kako bi se objesila.

POVEZANO
Džeparenje Sarajevo 22/06/2016 0FOTO SA LICA MJESTA: Ovako je uhvaćena i privedena džeparoška u sarajevskom tramvaju!

Ona je u praktično svakom gradu gdje se pojavila izvršila krađu.

Inače, više policijskih službi kako iz BiH, tako i zemalja regije je tragalo za Džindo. "Nikada ne znam kada će se to dogoditi i kad ću nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti. Kradem u hodu", izjavila je krajem prošle godine za Dnevni avaz. Prvi put se tada ova poznata kradljivica s dijagnozom šizofrenog poremećaja, koji se ogleda u patološkoj krađi, obratila jednom mediju i otvoreno govorila o krađama koje je počinila.

POVEZANO
Džeparoš tramvaj 24/05/2017SCENA IZ SARAJEVSKOG TRAMVAJA: Cura savladala džeparoša i čuvala ga dok je stigla policija