Glumac John Mahoney koji je igrao Martina Cranea u popularnom američkom sitcomu Frasier umro je u dobi od 77 godina, javio je u utorak BBC.

Taj glumac rođen u Velikoj Britaniji umro je u nedjelju u Chicagu, nakon kraćeg boravka u bolnici. Bolovao je od karcinoma.

Mahoney je imao uspješnu teatarsku karijeru, dobio je nagradu Tony, te iza sebe ostavlja i dug popis filmova i televizijskih filmova i serija.

Ipak, naviše ga se pamti po interpretaciji oca Frasiera i Nilesa Cranea u komediji koja je prikazivana 11 sezona, od 1993. do 2004. godine.

Mahoney je dobio nagradu Američkog udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG) 2000. za tu ulogu, a bio je nominiran i za dvije nagrade Emmy i dva puta za Zlatni globus.

Mahoney je rođen u Blackpoolu a kao mladić otišao je u SAD. Tek u dobi od 40 godina je profesionalni glumac. Bio je član američke teatarske grupe Steppenwolf 39 godina.

Ta je trupa objavila da je Mahoney bio njihov "omiljeni član, poznat po svojoj iznuzetnoj ljubaznosti, velikodušnosti i osmijehu".