Nezapamćena tragedija potresla je juče Raču Kragujevačku, jer su dva brata Stefan (14) i Nikola Petrović (13)  iz tog mjesta tokom školskog izleta nestali pod vodom Srebrnog jezera.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Srebreno jezero utapanje braćePOSLJEDNJA SLIKA BRAĆE KOJA SU SE UTOPILA: Djevojka tek kasnije shvatila šta je snimila... (FOTO)

POVEZANO
Utapanje Srebreno jezero 11/09/2016VELIKA TRAGEDIJA U SRBIJI, OSTVARILE SE NAJCRNJE SLUTNJE: Dva dječaka utopila se u jezeru

Podsjetimo, rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili se juče popodne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gdje su bili na školskom izletu.

Pošto je im je potvrđena strašna vest, roditelji braće odmah su se uputili na lice mjesta, gdje je policija već započela ronilačku potragu za braćom. Došavši na mesto nesreće, srca ni majke, ni oca nisu mogla da izdrže toliku bol - oboje su pali u nesvijest na obali. Krici majke odzvanjali su pustom obalom.

Nastradala braća bili su učenici Osnovne škole "Karađorđe" u Rači, a kako Kurir nezvanično doznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu s vršnjacima u Požarevcu.

- Na meč ih je vodio direktor škole, a nakon što su izgubili utakmicu, otišli su da posjete Srebrno jezero, da se malo odmore i provedu. Tamo su iznajmili dvije pedaline i na svakoj je bilo po petoro djece. Tokom vožnje mlađi dečak je skočio s pedaline u vodu i u trenutku počeo da se davi. Stariji je odmah skočio za njim, ali su poslije nekoliko trenutaka obojica nestali pod vodom - naveo je za Kurir izvor iz istrage.

Prestravljena djeca, koja su utapanje svojih školskih drugova uživo posmatrala s pedalina, počela su da vrište i dozivaju pomoć. Direktor škole odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su po dolasku alarmirali i ronioce.

- Zbog kiše i lošeg vremena vidljivost u vodi je nula procenata, zbog čega je malo vjerovatno da će ih brzo pronaći - dodao je naš izvor u trenutku kad su ronioci ulazili u jezero kako bi detaljno pretražili dno.

Tragedija je ubrzo okupila i veliki broj mještana i vikendaša, koji su sa nevjericom posmatrali dramu koja se odvijala.

- Sjedio sam u blizini obale i iznenada čuo vrisku dece. Sjeo sam na svoju pedalinu i doplivao do njih. Od prestravljenosti i neprekidne vriske jedva sam uspio da shvatim šta se zapravo dogodilo - posvjedočio je meštanin Marko R..

On napominje da nije vidio da su djeca koju je zatekao na pedalini nosila sigurnosne prsluke.

SESTRICA OSTALA SAMA. Mještane Rače Kragujevačke šokirala je tragična vijest da su braća Nikola i Stefan tokom školskog izleta nestali u dubinama Srebrnog jezera.

- Ovo je nezapamćena tragedija. Jadni njihovi roditelji i sestra, koja je sa Stefanom bila bliznakinja. Kako će to preživeti - pitali su se juče mještani Rače.

(Doznajemo.com/Kurir.rs)