Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko jedan sat poslije ponoći na dijelu magistralnog puta M-4 u mjestu Sižje, općina Lukavac (BiH). Do nesreće je došlo kada se zapalilo vozilo marke "Fiat", koje je sletilo sa ceste i u potpunosti izgorjelo.

Nakon nesreće, policija je pored izgorjelog automobila pronašla povrijeđenog mladića S.V. iz Puračića, dok je u vozilu pronađeno ugljenisano tijelo H.S. iz Miričine.

- Probudili su me jauci koji su se čuli nakon što se automobil prevrnuo i zapalio. Povrijeđenim se nije moglo pomoći, jer je bilo preopasno zbog poraža. Ubrzo su stigli vatrogasci, a čuo sam kako je jedan mladić potpuno izgorio, dok je drugi u teškom stanju – izjavio je jedan od mještana koji ima kuću pored magistralnog puta.

Sumnja se da je saobraćajnoj nesreći kumovala prebrza vožnja po kliskom kolovozu i gustoj magli.

Na UKC Tuzla smješten je S.V., koji se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

- Njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško – potvrdili su u Službi za komunikacije UKC Tuzla.

Lukavac nesreća 03/01/2018 1

POLICIJA. Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona (TK), do nesreće je došlo oko 1.10 sati u mjestu Sižje, te se tom prilikom zapalio automobil, koji je sletio s ceste i potpuno izgorio.

Pored vozila je zatečen 28-godišnjak, nastanjen na području općine Lukavac, koji je zbog opekotina prevezen prevezen u SHMP Lukavac, a zatim u Univerzitetki klinički centar (UKC) Tuzla, gdje je zadržan na liječenju. 

Policija je u vozilu pronašla ugljenisane ostatke jedne osobe. Požar na vozilu ugasili su vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Lukavac.

- O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac, koji je naložio da se mjesto događaja osigura do jutarnjih sati kada će se obaviti uviđaj - naveli su iz MUP-a TK, te dodali da potrebne mjere i radnje poduzimaju službenici OKP PU Lukavac, koji rade na utvrđivanju okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nesrećom. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac.

POVEZANO
Brescia nesreća 02/12/2018ŠEST MRTVIH, OD KOJIH DVOJE DJECE u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na sjeveru Italije (VIDEO)