Edin Dervišhalidović (55) alias Dino Merlin je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih pjevača na Balkanu. On je karijeru gradio kvalitetnom muzikom, rijetko kada bivajući u centru skandala.

Merlin važi i za porodičnog čovjeka, a svoju familiju krije od očiju javnosti i ljubomorno čuda njihovu idilu samo za sebe. No, u nekoliko navrata je ipak govorio o supruzi Ameli, kćerki Naidi i sinu Hamzi, piše magazin Žena.

Kruna ljubavi Dine i Amele su kćerka Naida (31) i sin Hamza (25), koji su izrasli u ambiciozne i pametne mlade ljude, čiji je fokus na građenju poslovnih uspjeha. Nisu dio estradnog svijeta i tome ni ne teže, pa se njihove fotografije s javnih dešavanja gotovo ne mogu pronaći.

POVEZANO
Dino Dervišhalidović MerlinRIJETKA FOTOGRAFIJA: Ovo je supruga Dine Merlina sa kojom se skoro nikad ne pojavljuje u javnosti

Naida Dervišhalidović okrenuta je informatičkim naukama i internacionalnoj karijeri, a može se pohvaliti i završenim postdiplomskim studijama na Oxfordu u Velikoj Britaniji.

Dino Merlin jednom prilikom istakao je da Naidu ne zanimaju materijalne stvari, te da je pri zemlji i vrijedna devojka.

- Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, "kavijara i šampanjca". Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili New Yorka uvijek bio: "Hvala ti, imam sve, samo se što prije vrati kući". Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina - istakao je svojevremeno popularni pjevač u intervjuu za hrvatsko izdanje lista "Glorija".

Merlin Dino - kćerka 2

Naida Dervišhalidović okrenuta je informatičkim naukama i internacionalnoj karijeri

Merlin Dino - kćerka 2

POVEZANO
Pecikoza Dino Merlin"Dino Merlin je čovjek koji će ti kad ručaš, ako vidi da je veća salata pred tobom, uzeti tu salatu"

(Doznajemo.com/Žena)