Policija još traga za razbojnikom koji je u četvrtak uveče pri pokušaju pljačke pumpe teško ranio Kristinu Kaplanović (19). Djevojka koju je zasad nepoznati napadač upucao prilikom pokušaja pljačke pumpe i dalje je u teškom stanju. Ona je u Urgentnom centru i medicinsko osoblje se bori za njen život.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Mokri Lug pumpa pljačka 26/05/2017DJEVOJCI SA PUMPE (19) SE DOKTORI BORE ZA ŽIVOT: Razbojnik joj pucao direktno u glavu!

- Njeno stanje je i dalje nepromijenjeno, ljekari se brinu o njoj, ali je životno ugrožena - navode u Urgentnom centru.

Kristina (19) je teško povrijeđena kada ju je u četvrtak uveče upucao pljačkaš pumpe na autoputu Beograd-Niš, kod "Laste".

Ova studentkinja radila je na pumpi da bi platila sebi školovanje, a u trenutku napada bila je sa još dvojicom kolega, koji nisu povrijeđeni.

Kolege ranjene devojke dali su izjave policiji i detaljno se provjeravaju sva njihova zapažanja o napadaču, izgled i govor.

Snimci video-nadzora sa pumpe se detaljno pregledaju ne bi li se na osnovu njih identifikovao napadač.

Takođe se provjeravaju i snimci nadzornih kamera prethodnih dana jer se ne odbacuje mogućnost da su kamere snimile napadača koji je dolazio da osmotri situaciju na pumpi prije pljačke.

- Napadač je pobegao kroz obližnju šumicu i njive, istim putem kojim je i došao do pumpe. Verovatno je i pre toga u četvrtak uveče osmatrao teren da bi lakše pobegao. A nije nemoguće i da živi negde u kraju blizu pumpe, pa mu je taj teret dobro poznat - tvrdi sagovornik beogradskog Blica blizak istrazi.

Studentkinja Kristina Kaplanović u četvrtak uveče sa dvojicom kolega izašla je na pauzu kada je iz šumarka, koji se nalazi iza pumpe, istrčao pljačkaš naoružan pištoljem. Oružje je uperio u Kristinu i njene kolege i naredio im da uđu unutra i daju mu pare iz kase. Bez pogovora troje radnika je krenulo, ali je pljačkaš tada gurnuo jednog radnika, pištolj je opalio i metak je pogodio Kristinu u glavu.

Pljačkaš je tada panično pobjegao u šumu bez plijena, a u kasi je bilo jedva oko 10.000 dinara.

Policija je iste večeri, ali i narednog dana detaljno češljala teren oko pumpe.

"Moje sve na svetu! Jaka si, izdrži! Uz tebe sam, sestrice moja! Volim vas!", poručila je Marina Kaplanović, Kristinina sestra, juče na svom Fejsbuk profilu.

Familija teško povrijeđene devojke, iz sela Vilovo kod Nove Varoši juče nije bila raspoložena za bilo kakav razgovor.

- Nemojte nas ništa pitati, ni sami ne znamo šta nas je snašlo - bilo je jedino šta su mogli da izuste novinarima.

Kristina se prije nekoliko mjeseci iz Vilova preselila u Beograd kod tetke da bi studirala. Zaposlila se na pumpi da bi mogla da plati školovanje.

Kristina Kaplanović

(Doznajemo.com/Blic)