Osnovno javno tužilaštvo u Gostivaru (Makedonija) u ponedjeljak poslijepodne je potvrdilo da je završen uviđaj na mjestu zločina koji je potresao cijelu zemlju i u kojem su ubijena tri člana jedna familije, otac, majka i 14-godišnja kćerka!

Trostruko ubistvo dogodilo se u mjestu Dabar, u Ulici 1. maja, a policija intenzivno traga za počiniocem. Zasad se zna, nezvanično, ko je osumnjičen!

Naloženo je uzimanje tzv. "parafinskih rukavica" od nekoliko osoba koje su u posljednje vrijeme bile u kontaktu s ubijenom familijom. Takođe je naložena i obdukcija tijela žrtava, a građani su pozvani da dostave informacije o ovom slučaju ukoliko ih imaju.

Supružnici su inače bili na privremenom radu u Italiji, tamo su zapravo već 30-tak godina, a u domovinu su došli na odmor u svoju kuću. Nagađalo se da je mogući motiv zločina koristoljublje - no Kanal 5 nezvanično javlja da je osumnjičen član familije, a da je motiv spor oko imovine. U pitanju je zet, a svađa je bila banalna - oko korištenja puta između dvije kuće.

Policija iz Ohrida je navela kako je dojavu o zločinu dobila u nedjelju 20.45 sati.

Iz vatrenog oružja ubijeni su 54-godišnji Amit Pocesta, njegova dvije godine dana mlađa supruga Nazime Pocesta i njihova 14-godišnja kćerka Anila.

POVEZANO
Ubistvo Fadila Delkića SAD 0BH. DIJASPORA U ŠOKU: Zbog svađe oko parkinga ubijen Fadil Delkić, iza njega ostala žena i 3 djece

(Doznajemo.com)