Kako javlja portal Primorske novice, muškarac je ustrijelio dvojicu policajaca i jednog doktora, a na kraju je njega ubila policija. Prema izjavama svjedoka čulo se najmanje pet hitaca.

Napadač je 68-godišnjak iz okoline Kopra, a mediji u Sloveniji prenose da ima policijski dossier, jer je bio u zatvoru zbog dvije pljačke poslovnica Slovenske pošte. Primorske novice, pozivajući se na nezvanične izvore, navode da je policija ustrijelila Antona Svetega.

Dvije osobe su preminule, a dvije ranjene u ovoj pucnjavi. Povrijeđeni su u teškom stanju, te im prema medicinskim izvorima život visi o koncu.

Jedan svjedok je za Primorske novice izjavio da je sa sinom izlazio iz bolnice kada je ugledao strašan prizor. Na tlu je ležao teško ranjen policajac, a nekoliko metara dalje bilo je vozilo s nekoliko rupa od metaka, u kojemu je nepomično sjedio muškarac.

Prema informacijama RTV Slovenije, u vozilu je bio napadač i njega je policija navodno ubila pri pokušaju bijega sa lica mjesta.

Prema prvim informacijama, napadač je prvo zapucao u čekaonici na očnom odjelu bolnice, a na meti mu se navodno našao urolog. U čekaonici je nastala panika, a napadač je pokušao pobjeći. Policija ga je ubila nakon što je sjeo sjeo u auto, u namjeri da pobjegne.