Dragoslav Kostić (61) navodno je ubio bivšu suprugu Slavicu (37), misleći da je pored nje u krevetu drugi muškarac. Međutim, u policiji sumnjaju u ovu njegovu priču, jer neki dokazi upućuju da je zločin bio unaprijed isplaniran.

Podsjetimo, policija u Italiji, zbog sumnje da je počinio ubistvo, lišila je slobode bivšeg muža Slavice Kostić, Srpkinje nestale u Trstu (Italija) krajem četvrtog mjeseca ove godine. Dragoslav Krstić je u policiji priznao da je ubio bivšu ženu i tijelo sakrio na brdu na samoj granici između Slovenije i Italije.

Podsjetimo, oba žena iz Kučeva, koja već godinama u Trstu brine o jednom starijem bračnom paru, nestala je krajem četvrtog mjeseca bez traga i glasa.

Kostić je posle hapšenja u Italiji tamošnjim policajcima priznao da je Slavicu ubio u spavaćoj sobi zajedničke kuće u Trstu.

- Ubo sam je nožem četiri-pet puta - rekao je Kostić policajcima, a kao opravdanje za zločin naveo je da je mislio da je Slavica bila u krevetu sa drugim muškarcem i da to nije mogao da podnese.

Objavljene su i fotografije sa lica mjesta zločina.

Ubistvo Slavice Kostic 1

Ubistvo Slavice Kostic 1

Ubistvo Slavice Kostic 1

Ubistvo Slavice Kostic 1

Slavica je, međutim, pokazalo se, bila sama, a ujutru je trebalo da ode kod starijeg bračnog para, koji je njegovala. Umjesto toga, Dragoslav je Slavičino telo stavio u gepek svog "mondea" i bacio na deponiji kamenoloma u Kreplju, u Sloveniji.

Objavljene su i fotografije sa nadzornih kamera, na kojima se vidi kako Kostić toči gorivo, vozi se autoputem i dolazi na kućicu na cesti. Sve vrijeme u automobilu je bio leš njegove bivše supruge.

Ubistvo Slavice Kostic 1

Ubistvo Slavice Kostic 1

Tijelo je nakon njegovog priznanja nađeno i prebačeno na obdukciju, a Slavičina porodica se nada da bi sljedeće nedjelje trebalo biti prebačeno u Srbiju kako bi organizovali sahranu.

Ubistvo Slavice Kostic 1

Mjesto gdje je pronađeno tijelo (Foto: Il Piccolo)

- Očekujemo da tijelo bude u Kučevu za pet-šest dana, kada ćemo i organizovati sahranu - kaže Milada Trujić, Slavičina majka. Ona kaže i da se u petak, nakon što je čula da joj je kćerka mrtva, vidjela sa unukom, Slavičinom kćerkom, Nevenom (17).

- Nevena je juče došla kod mene. Malo smo popričale, plakale. Ovo je teško da se preboli - kaže Milada, koja je od kćerkinog nestanka 24. aprila sumnjala da je ubijena i da je za to kriv Dragoslav.

- Dragoslav me je zvao dan nakon što je Slavica nestala. Nisam mu se javila. Tada nisam ni znala da je Slavica nestala. Sutradan, kada je unuka već prijavila Slavičin nestanak, ja sam zvala Dragoslava. Rekao mi je da ne zna gdje je, niti ga ona zanima. Tada je već počinio zločin, bacio njeno tijelo, pobjegao iz Italije u Srbiju. Uveče sam čula da je zapalio svoj automobil u Češljevoj bari. Znala sam da to ima veze sa Slavicom. Tad je, kako sada kažu policajci iz Italije, zapalio i svoj pasoš da se ne bi znalo da je bio u Italiji te noći. Lagao je da je tada bio u Srbiji, ali eto, sad je opet otišao tamo i uhvaćen je. Nešto ga je vuklo da opet ode tamo - kaže Milada, kako je citira Blic.