U popodnevnim satima u naselju Hadžići kod Sarajeva dogodilo se homicid! Osumnjićeni Timur Kadić (41) je pod nadzorom policije...

On je nožem u vrat usmrtio punca od vlasnika farme pilića u Ramićima. Navodno je motiv koristojublje. Kadić (koji je odranije poznat policiji zbog jedne paljevine u Sarajevu iz desetog mjeseca prošle godine), je poslije zločina pokušao pobjeći, ali ga je vlasnik farme sustigao, savladao i zadržao do dolaska policije.

Ubistvo Ramići 31/03/20

Kadić prilikom privođenja u desetom mjesecu prošle godine (Foto: Faktor.ba)

- Ubijena je muška osoba. Uviđajem rukovoditi dežurna tužiteljica. Lice koje je osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela je, nakon što je stavljeno pod kontrolu policijskih službenika, podvrgnuto neophodnoj trijaži s ciljem kontrole njegovog zdravstvenog stanja u odnosu na eventualne indikacije na koronavirus, te je potom upućeno na medicinski pregled, u cilju konstatovanja njegovog ukupnog zdravstvenog stanja. Više informacija o ovom krivičnom djelu biće poznato nakon što uviđaj bude u potpunosti završen - izjavila je kasno poslijepodne Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

POVEZANO
Mehmedbašić - Timur KadićTIMUR KADIĆ U POLICIJI SVE PRIZNAO: "Evo zbog čega sam ubio čovjeka na farmi pilića!"

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS potvrdio je da je sarajevska policija dojavu o događaju primila u 17:10 sati.

- Na mjesto događaja upućeno je više patrola policijskih službenika. Jedna muška osoba je, prema prvim informacijama, ubijena, a pod kontrolom policijskih službenika je osoba koja je osumnjičena za ubistvo - izjavio je Hadžiabdić.

Navodno, sve se desilo u mjestu Ramići, na privatnoj farmi pilića, a zločin je počinjen upotrebom noža.

Ubistvo Ramići 31/03/20