Dvadesetdevetogodišnji Damir Dulić iz Sanskog Mosta preminuo je jutros u banjalučkoj bolnici, nakon što je nožem izboden ispred noćnog kluba "Palazzo" u Sanskom Mostu. 

Ernad Kadić (34), koji se sumnjiči da je sinoć do smrti izbo Dulića ispred noćnog luba "Palazzo" u Sanskon Mostu, u popodnevnim satima predao se policiji u pratnji svog advokata, Suada Šabića.

Policiji u Sanskom Mostu je, kako doznajemo, skoro četiri sata iz pomoći prijavljeno kako se ispred "Palazza" nalaze dvije osobe koje su zbodene nožem. 

Odmah nakon prijave, policija je zajedno sa Hitnom pomoći izašla na mjesto događaja gdje su zatekli povrijeđenog Dulića i Ersida S. (30) iz Sanskog Mosta.

Dulić je kolima Hitne pomoći prevezen u banjalučku bolnicu, kako bi mu se pružila ljekarska pomoć. Međutim, mladić zbog zadobijenih povreda preminuo oko 7.30 sati.

Navodno ga je Ernad Kadić izbo nožem u vrat, i to dva puta, nakon čega mladiću više nije bilo pomoći.

Ernad je pritom nožem u lijevu ruku ubo i Ersida, te je on lakše povrijeđen.

Nakon što je sugrađaninu zadao smtonosne povrede, Ernad je pobjegao, te su angažovane sve policijske snage u Unsko-sankom kantonu, ali i šire, kako bi ga pronašle.

Još nije poznato koji je motiv ubistva te to treba utvrditi istraga. Prema nezvaničnim informacijama, trojac je navodno cijeli dan proveo zajedno, te su pili i moguće je da je svemu prethodio alkohol. 

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci iz Sanskog Mosta, a o svemu je obaviješten i tužilac Tužilaštva USK.

(Doznajemo.com/Faktor/Avaz)