Bivši policajac, kako nam je potvrđeno izvan policijskih krugova, ubio je u srijedu oko 20.25 sati s četiri hica iz vatrenog oružja u garaži u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu svoju navodno bivšu partnericu Anu Kurtanjek (29), a nakon toga je počinio suicid iz istog vatrenog oružja te je njegovo tijelo nađeno na otvorenom prostoru u Ulici baruna Filipovića oko 20.40 sati.

Neslužbeno se doznaje da je počinitelj Dubravko Šikermeštar (36).

Policija službeno još nije potvrdila da je zločin počinio bivši pripadnik policije, niti je u prvoj informaciji o događaju dala išta osim šture obavijesti o događaju. Na mjesto događaja odmah su stigle brojne policijske ekipe, a prvu informaciju o događaju policija je dobila od jednog građanina koji je našao tijelo ubijene i to dojavio policiji.

ZG ubojstvo i samoubojstvo 29/11/2017a

Reakcija je bila brza jer je II. PP Črnomerec svega nekoliko stotina metara udaljena od mjesta zločina.

Ana Kurtanjek je bivša hrvatska reprezentativka u sinkroniziranom plivanju i poznata fitness trenerica koja je radila u obližnjem fitness klubu u Gradišćanskoj ulici gdje su se njih dvoje navodno i upoznali.

ZG ubojstvo i samoubojstvo 29/11/2017a

Nije poznato je li u trenutku prve dojave policija još raspolagala informacijom i o samoubojstvu ili je zaprimila samo dojavu o nađenoj mrtvoj ženi.

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o policajcu koji je nedavno dobio otkaz u policiji jer je trgovao informacijama početkom 2015. godine dok je vodio kriminalistička istraživanja kao policajac VII. PP Trešnjevka. Također prema neslužbenim informacijama, partnericu koju je u srijedu navečer usmrtio pa potom presudio i sebi upoznao je u jednom fitness klubu u Gradišćanskoj ulici.

No, koliko su dugo bili u vezi i šta je bio povod strašnom zločinu u srijedu još nije bilo poznato kao ni to je li zločin počinjen iz legalnog ili ilegalnog oružja.

No, nakon što je dobio otkaz i protiv njega bio pokrenut postupak, morao je vratiti službeni pištolj i značku.

ZG ubojstvo i samoubojstvo 29/11/2017a

(Doznajemo.com/Jutarnji list)