Uzrok teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. marta na pružnom prijelazu Grabovica u mjestu Stanovi kod Doboja, kada je teretna željeznička kompozicija naletjela na automobil Passat i usmrtila četveročlanu porodicu Đedovac, i dalje je nepoznat.

Slavica Đedovac (43), koja je upravljala vozilom, te njen suprug Zlatko (46) usljed teških povreda preminuli su na licu mjesta u smrskanom automobilu. Na putu do dobojske bolnice preminula je i starija kćerka Kristina (18). Mlađa kćerka Nikolina (17) nekoliko dana bila je u dubokoj komi u Kliničkom centru u Banjaluci, ali je i ona na koncu izgubila život.

POVEZANO
Nikolina ĐedovacJEZIV DETALJ OBILJEŽIO SAHRANU druge djevojke koja je stradala u nesreći prije 3 dana

O ovoj porodičnoj tragediji i danas se priča. Porodična kuća ove vrijedne i poštene porodice danas je zaključana, piše Dnevni avaz.

Zlatko i Slavica te noći otišli su po kćerke, inače obje učenice srednje Medicinske škole u Doboja, da ih dovezu s rođendana. Međutim, kući nikada nisu stigli. Poslije nesreće mašinovođi je više puta pozlilo, jer je doživio težak šok od kojeg se nikad nije oporavio.

Radi rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do tragedije Okružno tužilaštvo u Doboju u međuvremenu je donijelo naredbu da se izvrše saobraćajno-tehnička vještačenja. Vještačenja su, kako doznajemo, povjerena Kriminalističko-tehničkom centru Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjaluci.

Kako se očekuje, nakon što se završe potrebna vještačenja, tek tada bi trebala biti donesena odluka o daljnjem toku ovog postupka – izjavili su nam iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

POVEZANO
Stanovi nesreća 12/03/2017RODITELJI I KĆERKA (18) POGINULI: Mlađa kćerka u dubokoj komi prevezena u bolnicu u Banjaluci