Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) okončalo je slučaj koji se odnosi na Edina Gačića, koji je u drugom mjesecu prošle godine u Konjicu ubio komšiju Sauda Sultanića, a nedugo zatim u Sarajevu i policajca Federalne uprave policije Mahira Begića.

Gačić je nekoliko dana poslije likvidiran u Sarajevu, a ubili su ga pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon četiri dana potrage nedaleko od Hadžića, gdje se krio.

POVEZANO
Lepenica policija hvatanje Gačića 12/02/19g(FOTO) Ovo je sklonište u kojem se tokom potjere skrivao Gačić: NAPRAVIO GA OD GRANJA

Sada je u toku postupak koji se odnosi na njegovu imovinu u Brđanima kod Konjica, ali i u Gornjem Šeheru u Banjaluci.

Gačić je, podsjećamo, nakon što je likvidiran, sahranjen u Sarajevu, jer mještani Brđana nisu željeli da bude ukopan na njihovom mezarju.

POVEZANO
Gačić pokopan 1NIKO NIJE DOŠAO DA GA ISPRATI: 4-struki ubica Edin Gačić ukopan na groblju Vlakovo (FOTO)

Prije ubilačkog pira, Gačić je živio u Brđanima, gdje ima kuću i veliko imanje. On, osim toga, posjeduje i kuću u Gornjem Šeheru, gdje je živio neko vrijeme.

No, prema informacijama koje je objavio Dnevni avaz, niko od njegovih srodnika ne želi da ima bilo kakve veze s Gačićevim imenom, a kamoli imovinom. Njega se odrekla i sestra, ali i tetka Nisveta Ćatić, koja živi u Španiji. Ona je jučer kratko izjavila za spomenuti izvor da je ne zanima ni Gačić niti njegova imovina.

- Molim vas, ništa me ne pitajte za njega, niti me on zanima niti njegova imovina – izjavila je Ćatić, čiju je sestru, odnosno svoju majku, Gačić, također, ubio.

POVEZANO
Lepenica policija hvatanje Gačića 12/02/19g(FOTO) Ovo je sklonište u kojem se tokom potjere skrivao Gačić: NAPRAVIO GA OD GRANJA

Navodno je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona već obavijestilo Općinu Konjic i Općinski sud o tome da je predmet za njih zaključen, a kako se niko od srodnika još nije javio za imovinu, ona po automatizmu pripada državi, odnosno Općini Konjic.

Ova imovina bi na taj način, kako se pretpostavlja, trebala biti ponuđana na prodaju.

Kuća se nalazi 11 kilometara od Konjica i već je sada skoro pa u ruševnom stanju. Osim kuće, Gačić je imao i veliko zemljište i pomoćni objekt.

POVEZANO
Lepenica policija hvatanje Gačića 12/02/19aDETALJI KAKO JE LIKVIDIRAN serijski ubica Edin Gačić: Okružili ga specijalci, kad je to shvatio...